HDP ve DTK’liler depremzedeleri ziyaret etti

HDP ve DTK heyeti Bingöl’ün Karlıova ve Yedisu ilçelerinde meydana gelen depremde hasar gören köy ve mezraları ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Bingöl'de merkez üstü Karlıova olan 5.7 büyüklüğündeki deprem sonrası Karlıova, Yedisu ve Çat ilçelerinde 22 yapı yıkılmış, 214'ü ağır hasar almış ve birçok kişi da yaralanmıştı.

Aralarında HDP Bingöl Milletvekilli Erdal Aydemir, HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı İlknur Birol, DTK Divan Üyeleri ile HDP yöneticileri ve parti meclis üyelerinden oluşan heyet sabah saatlerinde depremde ağır hasar gören köy ve mezraları ziyaret etti. Heyet, Karlıova'ya bağlı Kaynarpınar, Yedisu'ya bağlı Dinarbey ve Elmalı köylerini ve onlara bağlı olan birçok mezradaki hasarları inceledi.

Heyet ilk olarak Karlıova ilçesine bağlı Kaynarpınar Köyü'nü ardından ise Dinarbey ve Elmalı köylerini ziyaret etti. Köylüler, heyeti Kızılay ve AFAD'ın açtığı çadırlarda karşıladı. Halk heyetin ziyaretini memnuniyetle karşılayarak sorunlarını anlattı. Korku ve endişe yaşadıkları yüzlerinden okunan depremzedeler korkularından evlerine giremediklerini, çadırlarda yaşadıklarını ve tuvalet, banyo gibi ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını aktardı. Bir an önce evlerinin ve ahırlarının onarılması gerektiğini söyleyen depremzedeler yardım çağrısında bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hasar Tespit Komisyonu yetkilileri de bölgede köylülerin yıkılan ahırların ve evlerin kalıntıları temizlediği görüldü. Kimi insanlar da günlerce kendi çabaları ile yıkıntılarını temizlediğini belirtti.

Öte yandan köylüler hayvancılık ve çiftçilik ile geçimini sağladıklarını ifade ederek, depremden kaynaklı ahırlarının yıkıldığını dile getirdi. Son birkaç gündür ahırlarını onarmaya çalıştıklarını ifade eden yurttaşlar, "Ahırlar yıkıldı. Bizler de hayvanları yaylalarda bırakmak zorunda kaldık. İşlerimizi yapamıyoruz. Önümüz kış ondan dolayı bir an önce ahırlarımız ve evlerimiz onarılmalı yoksa hiçbir iş yapamayız" diye ekledi.

Saatler süren incelemelerinin ardından Elmalı Köyü’nde bulunan Gazi Mezrası alanında heyet adına kısa bir açıklama yapan HDP Bingöl Milletvekilli Erdal Aydemir, mağduriyetleri yakından takip ettiklerini ve köylülerin yaşadıkları sorunların bir an önce giderilmesi için girişimlerde bulunacaklarını dile getirdi.