HDP’ye saldırılar Elazığ’da protesto edildi

HDP’ye yönelik baskı ve saldırılar Elazığ’da protesto edildi, saldırıları boşa çıkarmak için mücadeleyi büyütme kararlılığı dile getirildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Elazığ İl Örgütü, partilerine yönelik saldırı ve baskınlara karşı parti binaları önünde bir araya gelerek, açıklama yaptı.

Açıklamaya parti yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

HDP Elazığ İl Eşbaşkanı Ali Yıldırım, Cizre ilçe binalarına yapılan baskını “vandallık” ve “barbarlık” olarak tanımladı.

Yıldırım, polislerin ilçe binasında namazlıklara bastığını, kapı ve pencereleri kırdığını, soba bacasındaki isi alıp elleriyle duvarlara, kapılara, posterlere, eşyalara sürdüğünü ve Deniz Poyraz’ın fotoğrafını yırtarak yere attığını söyledi. 

'MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ'

Geçtiğimiz günlerde Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından Kobanê soruşturması kapsamında 13 kentte verilen gözaltılar kararlarına tepki gösteren Yıldırım, “AKP-MHP iktidarı başta Kürtler başta olmak üzere bütün toplumsal muhalefet güçlerinin siyaset yapabileceği demokratik mücadele zemini ortadan kaldırmaya çalışmaktadır. Özgürlükten, eşitlik ve barış mücadelesinde ısrar edenler olarak her türlü kumpas davasının karşısında durmaya devam edeceğiz. Siyasi operasyonlar ve hukuk dışı uygulamalarla, demokratik mücadele alanının yok edilmeye çalışıldığı bir dönemde, demokrasi güçleri olarak bu saldırıları boşa çıkarmak için daha fazla mücadeleyi büyüteceğiz. Bu çerçevede, halklarımız ve demokratik kamuoyunu HDP ile dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.