Hem karakol hem okul!

Van Saray’da bulunan Şehit Murat Dilmaç İmam Hatip Lisesi’nin içine Türk Özel Harekat Karakolu yapıldı. Okulun pansiyonu karakola çevrildi, öğrenciler ve silahlı güçler aynı yerde eğitim görüyor.

Van’ın Saray ilçesinde 12 yıl önce AKP tarafından temeli atılan Şehit Murat Dilmaç İmam Hatip Lisesi, ilk yıllarda AKP politikaları doğrultusunda eğitim verdi ama son iki yıldır ismine münasip biçimde faaliyetlerde yürütmeye başladı. İmam Hatip Lisesi pansiyonu boşaltılarak, öğrenciler başka pansiyonlara sevk edilerek yerlerine Türk Özel Harekat Timleri yerleştirildi. Okulun içine yeni bir karakol kurulmuş oldu, öğrenciler ve silahlı özel harekat timleri aynı yerde aynı alanda eğitim görüyor.

Velilerin bu durum karşısında yaptığı itirazlar sonuçsuz kaldı. İki yıldır tepkilere rağmen bu durum düzeltilmedi. Saray ilçesinde gözaltına alınan kişiler, bu karakolda sorgulandıktan sonra adliyeye çıkarılıyor.

BETON BLOKLARLA ÇEVRİLİ

Özel Harekat Karakolu’nun okula taşınmasının ardından okulun dört bir yanı tamamen beton bloklarla çevrildi. Okulun iki giriş kapısında nöbet tutan silahlı özel harekat timleri, okula gelen aileleri kimlik kontrolünden geçtikten sonra içeri alıyor.

İki yıldır bu durumu yaşayan öğrenciler, önümüzdeki günlerde açılacak eğitim öğretim sezonunda aynı sıkıntıları yaşamaya devam edecek.

Konuyla ilgili görüştüğümüz kimi öğrenci velileri, bu duruma itiraz ettiklerini ancak birçok öğrenci velisinin sosyal yardım aldığını ve kendilerinin sosyal yardımların kesilmesi ile tehdit edildiklerini söyledi. Özel Harekat Timlerinin gelişinin ardından okul içine bozkurt temalı fotoğraflar asılırken, öğrencilere bayraklı tişörtler giydirilerek sık sık müsadere düzenleniyor.

Eğitim-Sen Van Şube Yetkilileri, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmelerinde kendilerine, “ O alan zaten çok büyük, karakola da ihtiyaç vardı. Eğitim öğretimi aksatacak bir durum değil” yanıtı verildiğini söyledi.

 Okul çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan özel harekatçıların, okul çevresinde fotoğraf çekimini de yasakladıkları öğrenildi.