Husên: Özgürlük için KCK hamlesi sahiplenilmeli

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Güney Kürdistan Eş Temsilcisi Nûrşen Husên, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürleşmeden kimsenin özgür olamayacağını belirterek, KCK hamlesini sahiplenmeye çağırdı.

 

Türk devleti ve çeteleri, 9 Ekim 2019 günü Kuzey ve Doğu Suriye’nin Serêkaniyê ve Giri Spî bölgelerine yönelik işgal saldırısı başlattı. Yüzlerce sivilin katledilmesi ve binlerce kişinin göç etmesine yol açan bu işgal saldırısı, 9 Ekim 1998’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük başlayan Uluslararası Komplo’nun yıl dönümüne denk getirilmişti.

'İŞGAL KOMPLONUN DEVAMIYDI'

ANF’nin Soranî servisine konuşan Kuzey ve Doğu Suriye’nin Güney Kürdistan Eş Temsilcisi Nûrşen Husên, “Bu iki tarihi olayın aynı güne denk gelmesi şüphesiz tesadüf değildi. Türk devleti işgal saldırısını 9 Ekim komplosunun yıl dönümüne denk getirerek açıkça bir mesaj vermiştir” dedi.
Girê Spî ve Serêkaniyê’nin ABD yönetiminin onayıyla işgal edildiğine dikkat çeken Husên, "ABD’nin bölgedeki askerlerinin önemli bir kısmını geri çekmesi sonucu Türk devletinin saldırıları başladı. Bu işgalle birlikte bölgenin demokrafik yapısı da değiştirildi. Erdoğan rejimi Ortadoğu’da Misaki Milli sınırlarına ulaşmayı amaçlıyor" diye konuştu.
Türk devletinin işgalinin 9 Ekim 1998’de başlatılan komplonun devamı olduğuna dikkat çeken Husên, “Bölge halkları sistemini Kürt Halk Önderi’nin düşünceleri çerçevesinde şekillendiriyor. Bu anlamıyla da bu sistemin hedef alınmasını da komplonun bir devamı olarak ele alabiliriz” dedi.

'KCK HAMLESİ SAHİPLENİLMELİ'

Türk devletinin Kürt halkına yönelik kapsamlı soykırım planları yaptığını belirten Nûrşen Husên, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Artık herkes Türk devleti ve çetelerinin neler yaptığını çok iyi biliyor. Efrîn, Girê Spî ve Serêkaniyê’de işlenen suçlar zaten bir süre önce Birleşmiş Milletler’in raporlarına da yansımıştı. Her ne kadar ayrıntılı bir rapor olmasa da dünyanın bu suçlardan haberdar olduğunu gördük. Türk devleti sadece Suriye’de değil Irak, Libya ve Azerbaycan’da da savaş ve şiddetle faşist sistemini kurmak istiyor.”
KCK’nin 12 Eylül’den itibaren ‘Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı’ sloganıyla başlattığı hamlenin önemine de dikkat çeken Kuzey ve Doğu Suriye’nin Güney Kürdistan Eş Temsilcisi Nûrşen Husên, şu çağrıda bulundu: “Türk devletinin yeni işgal ve soykırım planlarına karşı Kürt halkı birliğini sağlamalı, ayrıca herkes Önder Apo özgürleşmeden barış ve özgürlüğün gerçekleşmeyeceğini bilmeli, bundan dolayı da herkes bu hamleye destek vermeli.”