Hêvî Ronya, Cenga Heftanîn şehitlerini anlattı

YJA Star gerillası Hêvî Ronya, Türk işgal saldırılarına karşı Heftanîn'deki direnişte şehit düşen gerillaları anlattı. Ronya, şiddete uğrayan tüm kadınlar ve tüm Ortadoğu halkları için direndiklerini belirtti.

YJA Star gerillası Hêvî Ronya, Heftanîn'deki çatışmalarda şehit düşen yoldaşları Zeynep, Hozan, Argeş, Mazlum, Zana ve Mizgîn'i anlattı. Ronha, her birinin bir tarih olduğunu ifade etti.

Ronya şöyle anlattı:

"Kartal operasyonu başladığında, şehit Zeynep, şehit Hozan, şehit Gever, şehit Evin, şehit Şoreş yoldaşlar birlikteydiler.

Zeynep yoldaş, yaralı arkadaşlarına yardım etmek istiyor. Arkadaşlar 'git' diyor, o gitmiyor. Hozan yoldaş yaralıları çıkarmaya çalıştığı sırada, Zeynep yoldaş çatışmaya devam ediyor. Daha sonra Hozan ve Zeynep bir araya geliyorlar. Hiçbiri bir diğerini bırakmıyor. Sonuna kadar hem düşmanla savaşıyor ve hem birbirlerini koruyorlar.

Zeynep yoldaş ve Hozan yoldaşın eylemlerinde düşman çok kayıp verdi. Arkadaşlar her yönden eylem düzenledi. Denilebilir ki, düşman geldiğine pişman oldu ve geri çekilmek zorunda kaldı. Bu bizim açımızdan büyük bir zaferdi.

Evin arkadaş da yaralıları bırakmak istemiyor. Keşif uçakları dolaşıyordu. Düşman arasında kalan yaralıları bırakmıyordu. Bu şekilde şehit düştü.

Orada yaşananların manevi olarak değeri çok farklı. Arkadaşlarımızın verdiği mesaj tarihidir. Her arkadaşımız için bir kitap yazılabilir. Her biri tarih oldu.

Argeş ve Mazlum arkadaşlar Dûpişk bölgesinde şehit düştü. Mazlum arkadaş ile kısa bir süre birlikte kaldık. Ona ne için geldiğini sorduğumda 'ceng için geldim' diyordu. Gerçekten de 'ceng' için gelmişti. Çok sade ve doğal bir arkadaştı. Sürekli tartışırdı, yanlış gördüğü bir şey olduğunda hangi ortamda olursa olsun söylerdi, müdahale ederdi. Savaşta nasılsa yaşamında da öyleydi. Herkese eşit yaklaşırdı. Düşman geldiğinde de kabul etmedi ve sonuna kadar yanıt verdi. Fedaice şehit düştü.

Argeş arkadaşla da bir iş vesilesiyle bir araya geldik. Onu ilk gördüğünüzde sanki yıllardır tanışıyormuş gibi hissediyorsunuz. Çok içten, sıcak, doğal yaklaşıyordu. Sürekli emek veren bir arkadaştı. Oturduğu yerde bile iş yapmayınca sıkılıyordu. Onun olduğu yerde çalışmayan, emek vermeyen kişi kabul etmiyordu. Onun olduğu yerde sevinci, hüznü ve emeği ortaktı. Çevresine çok moral verirdi.

Hozan arkadaş ise hani deyim yerindeyse 'dağ gibi insandı'. Görünüşte öyle heybetliydi. Ama konuşup tartışınca, öylesine genç ruhlu, doğaldı ki. Çok farklı bir insandı. Hani belki bazı şeyler kelimelerle anlatılmaz ama şunu diyebilirim ki, onu tanıyan onunla kalmak istiyordu. Her alanda yardımcı olan bir arkadaştı.

Son dönemde Pirbula bölgesinde büyük bir savaş yaşandı. Orada düşman bir yönelimde bulundu. Zana ve Mizgîn arkadaşlar fedaice savaşarak şehit düştüler.

Zana arkadaşla kısa bir süre bir araya geldik. Çok moralli bir arkadaştı. Zana arkadaş her çalışmaya anlam veriyor ve başarıyordu.

Mizgîn arkadaş çok farklı bir arkadaştı. Dolu bir arkadaştı. Ondan çok şey öğreniliyordu. Tüm yaşamı anlamlıydı. Yoldaşlığa çok önem veriyordu. Operasyonlarda hep daha ileriye gitmek istiyordu. Savaş konusunda güçlü bir yoğunlaşmaya sahipti.  Çatışarak şehit düştü. Denilebilir ki savaşta üst düzeyde rol oynadı. Hamlenin başından beri Mizgîn arkadaşın çok eylemi oldu, düşman onun karşısında çok kayıp verdi."

Heftanîn'de işgale karşı devam eden direnişe de dikkat çeken Ronya, sözlerini şöyle tamamladı:

"Heftanîn'de yürütülen ceng sadece Heftanîn için değildir, sınırları aştı. Savaş çok yayıldı. Biz YJA Star güçleri olarak her yerde yanıt olacağız. Batman'da da kadınlar katlediliyor, Mardin'de tacize uğruyorlar. Hindistan'da da öyle. İran'da da öyle. Tüm bu kadınlar için, Ortadoğu'nun tüm halkları için Heftanîn'de savaşıyoruz."