Hewlêr’de açlık grevindeki tutsaklardan biri bilincini yitirdi, acil çağrı!

Hewlêr’de cezaevinde tutulan ve uzun süredir açlık grevinde olan aktivistlerden birinin bilincini kaybettiği, diğer tutsakların da ailelerine vasiyetini verdiği belirtiliyor. Behdinan Tutsakları Temsilcisi Ayhan Seid, acil duyarlılık çağrısı yaptı.

Behdinan Tutsakları Temsilcisi Ayhan Seîd, 1 yıl 4 aydır Hewlêr Genel Asayiş Cezaevi’nde alıkonulan Behdinan Tutsaklarının ve Şêladizêli tutsak 5 aktivistin durumlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, bugün tutsakların aileleriyle görüşme yaptığı, uzun süredir açlık grevinde olan bir tutsağın bilincini yitirdiği ve diğer tutsakların durumunun da kritik olduğu belirtildi. Açıklamada,  durumu kritik olan tutsakların ailelerine vasiyet verdiği de belirtildi.

Ayhan Seîd, şu çağrıyı yaptı: “Tutukluların durumu çok kritiktir. Tutukluların yaşadıklarına karşı bir şeyler yapılmalıdır. Tutuklulara karşı birçok hak ihlali yaşanıyor. Güvenlik güçleri tutuklulara işkence yapıyor ve görüntülerini çekiyor. Avukatların onları görmesine izin verilmiyor. Soruşturma sırasında tüm ifade ve söylemleri zorla değiştirilip, kendilerine imzalatılmıştır.

İnsan hakları örgütlerine, kamuoyuna, tutukluların avukatlarıyla görüşebilmeleri ve duruşma günlerini belirleyebilmesi çağrı yapıldı.”