Hewler’de saldırı öncesi selfiesi!

Kürdistan Bölge Parlamentosunu dün gece silahlarla basan parlamenterleri ölümle tehdit eden ve gazetecileri darp eden saldırganlardan biri, Barzani'nin danışmanı Hemîn Hewrami ile çektiği selfieyi sosyal medyada paylaştı.

Kürdistan Bölge Parlamentosu'nda Kürdistan Bölge Başkanlığı sisteminin lağvedilmesini öngören dünkü oturumunda gazeteciler ile parlamenterlere saldıran grubun içerisinde yer alan bir saldırgan, KDP Genel Başkanı Mesûd Barzani'nin danışmanı Hemîn Hewramî ile saldırılar sırasında parlamento binası önünde çektiği fotoğrafı sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Saldırgan grup içerisinde yer alan Ari Fares isimli kişi, Hewrami ile parlamento binası önünde çektiği selfie'yi sosyal medya hesabı Facebook üzerinden paylaştı.

Üzerinde pêşmerge kıyafeti olan Arî Fares isimli kişi, saldırılar sırasında parlamento binası önünde Hewrami ile çektiği fotoğrafı, "Ben ve kardeşim Hemîn Hewramî karar verdik, adı Rabûn olan herkesi rezil edeceğiz" diye yazarak Facebook hesabı üzerinden paylaştı.

Söz konusu kişi bir diğer paylaşımında ise "Şimdi Hewlêr'de parlamentonun önünde bekliyoruz. Şerefsiz parlamenter Rabûn Maruf'un dışarı çıkmasını bekliyoruz. Elimize geçerse vay onun haline" diye yazdı.

Arî Fares isimli saldırganın Fecebook hesabındaki diğer fotoğraf ve paylaşımlarında KDP pêşmergesi olduğu anlaşılıyor.

Kürdistan Bölge Parlamentosu'na dün gece yapılan saldırı, Güney Kürdistan'ın acı tarihi olan "birkuji" (kardeş kavgası) tehlikesini yeniden hortlatmış ve yurttaşlar, sosyal medya hesapları üzerinden "Birakuji'ye Hayır" kampanyaları başlattı.