Hezimeti yaşayan Türk ordusuna yine can yeleği KDP: Zap’ta yol yapıyor

İşgalci Türk ordusu gerilla karşısında hezimet yaşarken, KDP’nin Zap’ın batısındaki Girê Hakkarî ve Girê Amediyê Direniş Alanları’nın arasına kepçelerle Türk ordusuna yol yapmaya başladığı bildirildi.

Türk devletinin Medya Savaunma Alanları’nda yer alan Zap, Avaşîn ve Metîna’ya yönelik yeni işgal saldırıları 14 Nisan’dan bu yana devam ediyor. 

İşgalci güçler Zap’ta tıkanırken özellikle 24 Mayıs’ta ağır kayıplar verdi. Bunun üzerine işgalciler 25 Mayıs gecesi saldırılarını Zap’ın batısına doğru genişletti. 

O günden itibaren Zap’ın batısına düşen Girê Hakkari, Girê Cûdî, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları’nda Türk ordusu ile gerillalar arasında şiddetli bir savaş var. 

Gerilla kaynaklarından alınan bilgilere göre Türk ordusu bu alanlarda 4 helikopteri ile yüzlerce askerini kaybetti. 

Birçok asker cenazesi ve askeri malzemeler de gerillanın eline geçti. 

Son gelen bilgilere göre KDP güçleri bir kez daha sıkışan Türk devletine can simidi olmak için harekete geçti.

KDP güçlerinin 27 Ağustos günü Girê Hakkarî ve Girê Amediyê Direniş Alanları’nın ortasına düşen ve direniş alanının içine gelen bir yol yapımına başladığı öğrenildi. 

27 Ağustos günü çekilen görüntüler KDP güçlerinin 2 büyük kepçe, 2 buldozer ve 5 araçla direniş alanının içlerine doğru yol açtığını gözler önüne seriyor.

KDP’nin gerilla direniş alanlarında yol yapması, gerillanın konumlandığı sarp arazide havadan asker indirerek ilerleyemeyen ve direniş alanlarında tıkanan Türk ordusunun karadan güçlerini ve araçlarını getirmesine hizmet edeceği bildiriliyor.