HPJ Üyesi: Rojhilat gençleri ve kadınları Serok Apo’ya sahip çıkmalı

HPJ Üyesi Viyan Rojhilat, kapitalist sistem güçlerinin komplo ile Kürt halkını, insanlık değerlerini hedeflediğini; bunun karşısında Kürt Halk Önderliğine sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Hêzên Parastina Jin a Rojhilatê Kurdistanê (HPJ) üyesi Viyan Rojhilat 15 Şubat uluslararası komplosunun yıl dönümü vesilesiyle ANF’ye verdiği demeçte Rojhilat Kürdistan kadın ve gençlerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Konuşmasına uluslararası komployu kınayarak başlayan HPJ Üyesi Viyan Rojhilat, kapitalist sistem güçlerinin komplo ile Kürt halkını, insanlık değerlerini hedeflediğini; bunun karşısında Kürt Halk Önderliğine sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Rojhilat, “Bilindiği üzere Önderlik üzerinde geliştirilen komplonun 23’üncü  yıl dönümüdür. Yani bu komplo ile Önderlik şahsında tüm Kürt halkı, tüm insanlığı tutsak etmek istediler. Biz de Kürt gençleri olarak, kadın gerillalar olarak bu komployu kınıyoruz. Özellikle bir Kürt olarak Rojhilat, Bakur, Başur, Rojava’daki bütün kadınların büyük bir mücadele ile Önderliğe sahip çıkması gerekir.”

‘RÊBER APO’NUN ÖZGÜR OLACAĞI YIL OLMALI’

 Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürtler ve diğer halklar için önemine değinen Viyan Rojhilat, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması gerektiğini ifade etti.

HPJ üyesi Rojhilat, “Önderlik sadece Kürt halkının önderliği değildir; Önderlik tüm halkların Önderidir. Önderlik tüm insanlık değerlerine, kadın değerlerine sahip çıktı. Kadının bugün ayakta durmasını sağlayan Önderliktir, Rêber Apo’dur. Rêber Apo şahsında tüm kadınlar yok edilmek istendi, tüm kadınlar dört duvar arasına konulmak istendi. Bu nedenle kadın olarak, Rojhilat Kurdistan’daki gençler olarak Rêber Apo’ya sahip çıkılması gerekir. Nasıl ki ilk başta Rojhilat halkı, Rojhilat gençleri Serok Apo’ya sahip çıktıysa önümüzdeki yıl da Önder Apo’nun özgür olacağı yıl olmalıdır” dedi.

‘İRAN SİSTEMİNDEN KOPUN, PJAK’A KATILIN’

Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlük mücadelesindeki rolüne vurgu yapan HPJ üyesi Rojhilat, Doğu Kürdistan ve İran’daki gençlere ve kadınlara çağrı yaptı: “Önderliğin en çok mücadele ettiği değerler, en temel gündemi kadın mücadelesi olmuştur. Bu nedenle özellikle Rojhilat Kürdistanı’ndaki kadınlar Rêber Apo’ya çok güçlü bir sahiplenişi yaratmalıdır. Tüm Rojhilat Kürdistan halkına, tüm Rojhilat Kürdistanı kadınlarına çağrımız; Rêber Apo’ya sahip çıkın. Öyle bir sahiplenme olmalı ki kendini daha çok örgütlemeli, daha çok verili İran sisteminden çıkmalı; gerilla saflarına, PJAK saflarına çok güçlü bir katılım sağlamalıdır. Çünkü onları özgürleştirecek, onlara özgürlük fikrini aşılayacak olan bu katılımdır. Önderliğimizi tutsak eden sisteme darbeyi indirecek olan gerilla saflarına katılımdır. Bu nedenle Rojhilat ve İran halklarından beklenen budur. Çünkü Önderlik tüm halklara sahip çıktı, tüm Kürt halkına sahip çıktı. Bu nedenle de biz halk olarak gerilla olarak Rêber Apo’ya borçluyuz; bu borcumuzu ödememiz gerekir. Böylesi bir günde bizim Önderliğimize sahip çıkmamız gerekiyor.”