HPG: 10 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi imha edildi

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği 17 eylemde; en az 10 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 3’ü yaralandı. 1 mevzi de imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, yaşanan savaşa ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“Yaklaşık 6 aydır savaş suçlusu TC ordusunun uluslararası düzeyde yasaklanmış bomba, kimyasal silah, savaş uçakları, saldırı helikopterleri, obüs, havan ve tanklarla on binlerce kez saldırdığı Direniş Alanları’nda Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın destansı direnişi devam etmektedir. İşgalci TC ordusu savaş hukukuna aykırı tüm bu saldırılarına rağmen Apocu irade ve yüksek cesaretle direnen güçlerimizin direnişini kıramamıştır. Hareketli timlerimiz öncülüğünde demokratik modernite gerillacılığının tarz ve taktiğini pratikleştiren güçlerimizden darbe yemekten kendini kurtaramayan işgalci TC ordusu, yasaklı bomba ve kimyasal silah kullanımını arttırarak savaş suçları işlemeye devam etmektedir.

Güçlerimizin gerçekleştirdiği 17 eylem sonucunda; en az 10 işgalci cezalandırılmış, 3 işgalci yaralanmış ve 1 mevzi imha edilmiştir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 25 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 4 kez savaş uçakları, 29 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

4 Ekim günü 06:30, 07:00, 17:00 ve 18:00 saatlerinde Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri çevresindeki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla altı kez vurulmuştur. Aynı zamanda 10:00 ve 15:20 saatlerinde işgalciler güçlerimizce iki kez suikast taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemlerde 4 işgalcinin cezalandırıldığı tespit edilmiştir.

4 Ekim saat 14:30’da Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler güçlerimizce sabotaj taktiğiyle vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır. 5 Ekim saat 05:30’da tekrar savaş mevzilerine ilerlemek isteyen işgalciler yine sabotaj taktiğiyle vurulmuş ve 2 işgalci ağır yaralanmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

4 Ekim saat 09:30’da Xakurkê’nin Girê Şehîd Derwêş Direniş Alanı’nda bulunan işgalcilerin mevzileri YJA Star hareketli timlerimizce hedeflenmiştir. Bu eylemde vurulan 1 mevzi imha edilirken, 2 işgalci cezalandırılmıştır.

4 Ekim saat 09:30’da Xakurkê’nin Girê Şehîd Axîn Direniş Alanı’nda bulunan işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;    

3 Ekim saat 10:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

3 Ekim saat 15:35’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci yaralanmıştır.

4 Ekim saat 17:15’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

4 Ekim saat 19:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

4 Ekim saat 20:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

4 Ekim’de Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 20 kez bombalanmıştır.

4 Ekim’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri ile Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 5 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

4 Ekim’de Garê’nin Gundê Gûzê arazisi savaş uçaklarıyla 4 kez bombalanmıştır.

5 Ekim’de Girê Hakkarî, Girê FM, ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 29 kez bombalanmıştır.

4 Ekim’de Girê FM ve Çemço Direniş Alanları obüs, havan ve tanklarla onlarca kez bombalanmıştır.

4 Ekim’de Girê Cûdî Direniş Alanı üzerinde dron hareketliliği gözlenmiştir.

4 Ekim günü Xakurkê’deki Goşînê’ye bağlı Girê Berbizinê ve Hornê alanları İran güçleri tarafından obüs ve havanlarla bombalanmıştır.

SALDIRININ GERÇEKLEŞTİĞİ YERDE GÜCÜMÜZ YOKTUR

Başûrlu bazı basın yayın organlarında, 4 Ekim günü Silêmanî’nin Şarbajar ilçesinde Türk devleti tarafından bir araca hava saldırısı düzenlendiği ve içinde 2 PKK’linin olduğu iddia edilmiştir. Saldırının gerçekleştiği yerde gücümüz yoktur ve bizimle bir bağlantısının olmadığı bilinmelidir.”