HPG: 11 işgalci cezalandırıldı, 2 helikopter darbelendi

Halk Savunma Güçleri (HPG) Avaşîn, Zap ve Xakurkê alanlarında Türk işgal güçlerine karşı gerillalar tarafından gerçekleştirilen eylemlerde 11 işgalcinin cezalandırıldığını 2 helikopterin de darbelendiğini duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklama şöyle: 
Hareketli gerilla timlerimizin Apocu militan ruhla işgalcilerin üzerine giderek ve gerilla taktiklerini iç içe etkili bir şekilde kullanarak gerçekleştirdiği eylemler sonucunda 11 işgalci cezalandırılmış, 2 işgalci yaralanmış, 1 mevzi imha edilmiş, 1 mevzi ve 2 Skorsky helikopteri darbelenmiştir.
Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şu şekildedir;

1. Avaşîn bölgesinde;
– 28 ve 29 Nisan tarihlerinde Şûkê bölgesinde işgalci TC ordusuna ait helikopterler, güçlerimiz tarafından koordineli gerilla eylemleriyle hedeflenmiştir. Güçlerimizin etkili vuruşları sonucunda 2 Skorsky helikopteri darbelenmiştir. Yine 27 ve 30 Nisan tarihlerinde alanı bombalamak isteyen saldırı helikopterine güçlerimiz tarafından müdahale edilmiş ve bu saldırı helikopterleri alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.
– 7 Mayıs günü saat 12:00’da Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalcilere ait iki mevzi güçlerimiz tarafından hedeflenerek yakın mesafeden vurulmuştur. Güçlerimizin etkili vuruşları sonucunda 3 işgalci cezalandırılmış, hedeflenen 1 mevzi imha edilmiş ve 1 mevzi de darbelenmiştir.

2. Zap bölgesinde;
– 6 Mayıs günü saat 12:30’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’na bağlı Kevirêkun savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda 1 işgalci cezalandırılmıştır. 
– 7 Mayıs günü saat 08:40’ta Şikefta Birîndara Direniş Alanı’na bağlı Kevirêkun savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından denetim altına alınarak iki koldan hedeflenmiştir. Birinci eylem kolu; sızma taktiğiyle işgalcileri el bombaları ve ferdi silahlarla vurmuş ve 3 işgalciyi cezalandırmıştır. İkinci eylem kolu ise; hareket halindeki işgalcileri hedeflemiş ve 1 işgalciyi yaralamıştır. Aynı gün saat 11:30’da işgalciler suikast taktiğiyle hedeflenerek yine vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. 
Hareketli gerilla timlerimizin sızma, baskın ve suikast taktiklerini iç içe ve etkili bir şekilde kullanarak gerçekleştirdiği bu eylemin sonucunda 4 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci ise yaralanmıştır.
– 7 Mayıs günü saat 16:00’da Karker Direniş Alanı’na bağlı Girê Ortê savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından koordineli gerilla eylemiyle vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda 1 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci ise yaralanmıştır. 
– 7 Mayıs günü saat 22:00’da Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresindeki işgalciler güçlerimiz tarafından ağır silahlarla vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemin sonucunda belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur.

3. Xakurkê bölgesinde;
– 7 Mayıs günü saat 18:20’de Girê Şehîd Axîn’de bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenmiştir. Güçlerimizin etkili vuruşları sonucunda 2 işgalci cezalandırılmıştır. 

4. İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’nı 12 kez savaş uçakları ve onlarca kez obüslerle bombalamıştır. Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:
– 6 ve 7 Mayıs tarihleri arasında Metîna bölgesine bağlı Girê Ortê alanı ile Hirorê, Dêşîşê ve Êdinê köylerinin çevresi sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüsler ve ağır silahlarla bombalanmıştır. 7 Mayıs günü Girê Ortê çevresi savaş uçaklarıyla 2 kez bombalanmıştır.
– 7 Mayıs günü saat 19:10’da Zap bölgesine bağlı Girê Cûdî savaş uçaklarıyla 3 kez bombalanmıştır.
– 7 Mayıs günü saat 13:30’da Xakurkê bölgesine bağlı Ava Lolan çevresi savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.
– 7 Mayıs günü Zap bölgesine bağlı Çemço alanı sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüsler ve ağır silahlarla bombalanmıştır. 8 Mayıs günü Karker ve Saca alanları 5 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.
– 8 Mayıs günü saat 06:45’te Garê bölgesine bağlı Girê Zengil yamaçları savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”