HPG: 15 işgalci cezalandırıldı, 1 helikopter darbelendi

İşgalci Türk devleti Medya Savunma Alanları’na kimyasal silah, uçak ve obüslerle saldırırken, gerilla güçlerinin eylemleri de kesintisiz sürüyor. Eylemlerde 15 işgalci cezalandırıldı, 1 helikopter darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada şu ayrıntıları paylaştı:

"Gerilla güçlerimizin işgalci TC ordusunun işgal harekatına karşı geliştirdiği eylemler kesintisiz bir şekilde devam etmektedir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı 30 kez kimyasal silahlarla, 29 kez savaş uçaklarıyla ve onlarca kez obüslerle bombalamıştır. Güçlerimizin etkili eylemleri sonucunda ise; 15 işgalci cezalandırılmış, 8 işgalci yaralanmış ve 1 saldırı helikopteri darbelenmiştir.

Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

AVAŞÎN BÖLGESİNDE;

15 Mayıs günü işgalci TC ordusu, Werxelê Direniş Alanı’nı 8 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombaladıktan sonra savaş mevzilerine doğru ilerlemek istemiştir. Saat 12:25’te savaş mevzileri çevresindeki işgalciler güçlerimiz tarafından hedeflenerek sabotaj taktiği ve ferdi silahlarla vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda 1 işgalci cezalandırılmıştır.

15 Mayıs günü saat 13:30 ve 15:55’te Werxelê Direniş Alanı çevresindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenmiş ve en az 2 işgalci yaralanmıştır.

Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda ilerleyemeyen işgalciler, Werxelê Direniş Alanı’nı tekrar yoğun bir şekilde kimyasal silah, savaş uçakları, saldırı helikopterleri ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalamıştır.

16 Mayıs günü saat 06:30’da Werxelê Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenmiştir. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda işgalciler bir kademe geri çekilmiştir.

ZAP BÖLGESİNDE;

15 Mayıs günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu, Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Girê Cehennem savaş mevzilerini savaş uçakları, saldırı helikopterleri, obüsler ve 3 kez de kimyasal silahlarla bombaladıktan sonra saat 10:30’da ilerlemek istemiştir. Savaş mevzileri çevresindeki işgalciler güçlerimiz tarafından denetim altına alındıktan sonra yakın mesafeden ferdi silahlarla vurulmuştur. Bu eylemde 5 işgalci cezalandırılmıştır. Alanda denetim altında tutulan işgalciler, aynı saatlerde hareketli gerilla timlerimiz tarafından da hedeflenmiştir. Burada da 4 işgalci cezalandırılmış ve 4 işgalci ise ağır yaralanmıştır. Aynı gün saat 19:00’da tekrar ilerlemek isteyen işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından iki kez sabotaj taktiğiyle hedeflenmiştir. Bu eylemlerin sonucunda da en az 3 işgalci cezalandırılmıştır.

Güçlerimizin büyük bir irade ve kararlılıkla savunduğu savaş mevzilerine giremeyen ve kimyasal silahlar kullanarak ilerlemek isteyen işgalcilerin hedeflendiği bu etkili eylemler dizisi sonucunda toplam; 12 işgalci cezalandırılmış, 4 işgalci ise ağır yaralanmıştır.

15 Mayıs günü saat 14:30 ve 16:30’da Şikefta Birindara Direniş Alanı’nda bulunan Kevirêkun savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemlerin sonucunda 1 işgalci cezalandırılmış ve 2 işgalci ise yaralanmıştır.

15 Mayıs günü saat 15:0’da işgalci TC ordusu, Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerine doğru ilerlemek istemiştir. Güçlerimizin ağır silahlarla müdahalesi sonucunda işgalciler ilerleyememiş ve bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

15 Mayıs günü gece saatlerinde Çemço alanını bombalamak isteyen iki saldırı helikopteri güçlerimiz tarafından yoğun ateş altına alınmıştır. Güçlerimizin etkili müdahalesi sonucunda 1 saldırı helikopteri darbelenmiş ve helikopterler alandan uzaklaşmışlardır.

15 Mayıs tarihlerinde Şehîd Şahîn Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Hewrê savaş mevzileri, işgalci TC ordusu tarafından 19 kez kimyasal silahlar ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

METÎNA BÖLGESİNDE;

15 Mayıs günü saat 10:10’da Başûrê Kurdistan sınırları içinde bulunan işgalci TC ordusuna ait Kanî Masî karakolu, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenmiş ve belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur. Aynı gün saat 16:30’da işgalciler, suikast taktiğiyle hedeflenmiş ve bu eylemin sonucunda 1 işgalci cezalandırılmıştır.

İŞGAL SALDIRILARI

İşgalci TC ordusu, Medya Savunma Alanları’nı savaş uçakları, saldırı helikopterleri ve obüslerle onlarca kez bombalamıştır.

Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

15 Mayıs günü Zap bölgesine bağlı Sîda, Çiyareş, Girê Cûdî, Girê FM, Şikefta Birîndara, Karker, Şehîd Şahîn, Girê Amediye, Girê Ortê ve Kurojahro alanları saldırı helikopterleri, sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüsler ve 29 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

15 Mayıs günü Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî savaş uçakları ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

15 Mayıs günü Xakurkê bölgesine bağlı Girê Şekîf yamaçları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalanmıştır.”