HPG: 16 işgalci cezalandırıldı, bir kirpi ve bir dron imha edildi

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 19 ve 20 Eylül tarihlerinde gerillanın düzenlediği eylemlerde 3’ü kontra olmak üzere 16 işgalcinin cezalandırıldığını, bir kirpi tipi askeri araç ile bir dronun imha edildiğini duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, “Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 3’ü kontra 16 işgalci cezalandırılmış, 1 Kirpi tipi askeri araç ile 1 dron imha edilmiştir. Gever bölgesinde yaşanan bir çatışmada Eylem ve Evîn yoldaşlarımız Apocu fedai ruhla kahramanca savaşarak şehit olmuşlardır” dedi.

HPG-BİM, “İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 23 kez yasaklı bomba, kimyasal silah ve biber gazları, 9 kez savaş uçakları, 68 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez obüs, havan ve ağır silahlarla bombalamıştır” diye ekledi.

Açıklamada gerillanın gerçekleştirdiği eylemler ve işgalci Türk devletinin saldırılarına ilişkin ayrıntılar şöyle verildi:

“1. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

– 19 Eylül saat 10:00’da Şehîd Fedakar Direniş Alanı’ndaki Şehîd Serxwebûn savaş mevzilerine girmeye çalışan işgalciler ferdi silahlarla vurularak darbelenmiştir. Güçlerimizin müdahalesinin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

– 19 Eylül saat 12:20’de Çemço Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler hareketli timlerimizce denetim altına alındıktan sonra suikast taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır.

– 20 Eylül saat 03:00’te Saca Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuştur. Bu eylemde 1 işgalcinin cezalandırıldığı netleştirilmiştir.

2. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

– 20 Eylül’de Xakurkê’nin Girê Şehîd Şahan alanındaki işgalciler hareketli timlerimizce denetim altına alınmıştır. Saat 07:10’da Kirpi tipi askeri bir araç hareketli timlerimizce ağır silahlarla etkili bir biçimde vurulmuştur. Bu eylemde Kirpi tipi askeri araç tamamen imha edilirken, içindeki 10 işgalci de cezalandırılmıştır.

3. Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;                        

– 19 Eylül saat 08:35’te Girê Amediyê Direniş Alanı üzerinde uçurulan 1 dron hareketli timlerimizce vurularak imha edilmiştir.

– 19 Eylül saat 12:50’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler hareketli timlerimizce sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir.

– 19 Eylül saat 19:55’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

4. 19 Eylül saat 01:00’de Colemêrg’in Gever ilçesine bağlı Kapotê, Yekmalê ve Darê köyleri arasındaki bölgede görevleri başında olan iki yoldaşımız ile işgalci Türk ordusu arasında çatışmalar yaşanmıştır. İki saat boyunca süren çatışmalarda 3 kontra cezalandırılmış, Eylem ve Evîn yoldaşlarımız son mermilerine kadar kahramanca savaşarak şehit olmuşlardır. Şehit yoldaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgileri daha sonra halkımızla paylaşılacaktır. Türk devletinin özel savaş medyası bu çatışmalarda bir HPG’linin de sağ olarak ele geçtiğini iddia etmektedir. Ancak bu iddia doğru değildir. Türk devleti bu çatışmalardan sonra bölge köylerine baskın yaparak birçok sivil insanı göz altına almıştır. Gözaltına alınan bölge halkından bir kişiye işkence etmiş ve özel savaş medyasına HPG’li biri olarak yansıtmıştır.

5. İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

– 19 Eylül’de Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 13 kez bombalanmıştır.

– 19 Eylül’de Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 6 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

– 19 Eylül’de Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki Şehîd Serxwebûn ve Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri 3 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır. Aynı zamanda Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzileri biber gazlarıyla bombalanmıştır.

6. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

– 19 Eylül’de Girê Bihar Direniş Alanı ile Zap Suyu çevresi savaş uçaklarıyla 9 kez bombalanmıştır. Yapılan bombardımanlar ardından arazide yangın çıkmıştır.

– 19 Eylül’de Sîda, Çemço, Saca, Girê Hakkarî, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 68 kez bombalanmıştır.

– 19 ve 20 Eylül’de Çemço, Girê Hakkarî, Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları obüs, havan ve ağır silahlarla bombalanmıştır.

– 19 Eylül’de Çemço, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları üzerinde dron hareketliliği gözlenmiştir.