HPG: 18 işgalci cezalandırıldı, 1 helikopter darbelendi

HPG/YJA Star gerillalarının gerçekleştirdiği eylemlerde tespit edilen 18 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 1 saldırı helikopteri darbelendi. 1 A4 silah mevzisi ve 2 askeri çadır da imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Güçlerimizin Apocu fedai ruh ve yüksek cesaretle gerçekleştirdiği eylemler başarılı bir şekilde devam etmektedir. Avaşîn ve Zap’ta hareketli gerilla timlerimizin birçok taktiği ustaca kullanarak gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 18 işgalci cezalandırılmış, 4 işgalci yaralanmış, 1 saldırı helikopteri darbelenmiş, 1 A4 silah mevzisi ve 2 askeri çadır imha edilmiştir”

Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntılarına ilişkin de şu bilgilere yer verildi:

AVAŞÎN BÖLGESİNDE;

6 Mayıs günü saat 12:10’da Werxelê Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler, güçlerimiz tarafından suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

ZAP BÖLGESİNDE;

5 Mayıs günü saat 12:00’da Werxelê Direniş Alanı’nda mevzilenmek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen eylemin sonucunda belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur.

6 Mayıs günü 21:00 – 22:00 saatleri arasında KDP denetimindeki alanlar üzerinden geçerek gelen ve Kurojahro Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen 2 saldırı helikopteri güçlerimiz tarafından koordineli gerilla eylemiyle dört koldan hedeflenerek ateş altına alınmıştır. Güçlerimizin etkili müdahalesi sonucu 1 saldırı helikopteri darbelenmiştir. Helikopterler Kurojahro’ya gidemeden alandan uzaklaşmışlardır.

6 Mayıs günü 09:00 – 10:30 saatleri arasında, işgalci TC ordusu Kurojahro Direniş Alanı’ındaki savaş mevzilerini 5 kez patlayıcılarla bombalamıştır. Daha sonra ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle hedeflenerek vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemin sonucunda 2 işgalci cezalandırılmıştır.

6 Mayıs günü saat 15:00’da Karker Direniş Alanı’ndaki Girê Ortê savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Aynı gün 17:50’de alanda gözetleme faaliyeti yürütmek isteyen 3 işgalci, güçlerimiz tarafından denetim altına alındıktan sonra hedeflenip vurulmuştur. Bu eylemlerin sonucunda 2 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci ise yaralanmıştır.

6 Mayıs günü sabah saatlerinde Karker Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Cûdî ve Şikefta Birîndara Direniş Alanı’na bağlı Kevirêkun savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından hedeflenerek eş zamanlı olarak vurulmuştur. Anı gün saat 18:40’ta işgalciler tekrar hedeflenerek eş zamanlı olarak hareketli gerilla timlerimiz tarafından vurulmuştur. Güçlerimizin gerçekleştirdiği bu koordineli gerilla eylemleri sonucunda 2 işgalci cezalandırılmış ve 3 işgalci yaralanmıştır.

7 Mayıs günü Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki işgalciler güçlerimiz tarafından takip edilerek denetim altına alınmıştır. Denetim altına alınan işgalciler hareketli gerilla timlerimiz tarafından sızma ve baskın taktikleri iç içe kullanılarak saat 06:00’da vurulmuştur. Birinci ve ikinci eylem kolları; işgalcileri hedefleyerek yakın mesafeden vurmuş ve 5 işgalciyi cezalandırmıştır. Aynı anda eylem alanına müdahale etmek isteyen başka bir işgalci grubu güçlerimiz tarafından yakın mesafeden vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır. Üçüncü eylem kolu; içinde işgalcilerin bulunduğu 2 çadır ve 1 A-4 silahı mevzisini hedefleyerek vurmuştur. Burada 4 işgalci cezalandırılmış, 1 A-4 silahı ve işgalcilere ait 2 çadır imha edilmiştir.

Hareketli gerilla timlerimizin Apocu militan ruh ve yüksek cesaretle gerçekleştirdiği bu koordineli eylemin sonucunda en az 11 işgalci cezalandırılmış ve 1 A-4 silahı mevzisi ile 2 askeri çadır imha edilmiştir.

İŞGALCİLERİN KARADAN VE HAVADAN SALDIRILARI SÜRÜYOR

İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik bombardımanları devam etmektedir. Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

6 Mayıs günü saat 19:00’da Garê bölgesine bağlı Girê Zengil yamaçları savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

6 Mayıs günü saat 18:22:30 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Karker, Çemço, Geliyê Balinda ve Sîda alanları savaş uçaklarıyla 5 kez bombalanmıştır. Aynı gün Çemço ve Sîda alanları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüsler ve ağır silahlarla bombalanmıştır.

DANİMARKALI'NIN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ OLAYLA İLİŞKİMİZ YOKTUR

Duhok’un Kanî Masî nahiyesi yakınında yaşanan patlama sonucunda Danimarkalı bir turist hayatını kaybederken, birisi de yaralanmıştır. Olayın yaşandığı mıntıka bizim bulunduğumuz ve hareket ettiğimiz bir yer değildir. Biz kara mayını kullanmıyoruz. Bu olay araştırmaya ve incelenmeye muhtaçtır. Güçlerimizin bu olayla hiçbir ilişkisi yoktur."