HPG: 2 işgalci cezalandırıldı, 1 helikopter darbelendi

Gerilla güçleri işgalci Türk devletine yönelik Avaşîn ve metina’da eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde tespit edilen 2 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 helikopter darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

17 Eylül günü saat 14:45’te Girê Silêman’da bulunan işgalciler güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Güçlerimizin gerçekleştirdiği bu başarı eylem sonucunda en az 2 işgalci cezalandırılmıştır. Eylemin ardından işgalci TC ordusu saat 15:00’da kayıplarını helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Metîna bölgesinde;

17 Eylül günü saat 22:10’da Hirorê ve Kêste alanlarını bombalamak isteyen saldırı helikopterleri YJA Star güçlerimiz tarafından iki koldan hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen eylemin sonucunda 1 saldırı helikopterleri darbelemiş ve alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı’nda;

17 Eylül günü Direniş Alanı’nı ağır silahlar ile bombalayan işgalci TC ordusu gece saatlerinde ilerlemek istemiştir. Werxelê Direnişçilerinin müdahalesi sonucu yoğun çatışmalar yaşanmıştır. İşgalci TC ordusunun bütün teknik imkanlarını devreye koyarak gerçekleştirdiği korkakça saldırılar karşısında Werxelê Direnişçilerimiz, sarsılmaz Apocu militan iradeyle savaşmış ve işgalcilerin ilerlemesine izin vermemişlerdir.

17 Eylül günü saat 15:10’da Garê bölgesine bağlı Kafya alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

17 Eylül günü 15:00 – 23:00 saatleri arasında Metîna bölgesine bağlı Qaşûra hattında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Êdinê, Dêşîşê ve Serarû köylerinin çevresi ile Koordîne alanı saldırı helikopterleri ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlar ile bombalanmıştır. 

17 Eylül günü 15:30 – 15:40 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Karker ve Saca alanları savaş uçakları ile bombalanmıştır.”