HPG: 2 MİT üyesi ve 3 kontra öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları Amed’in Pasur (Kulp) ilçesinde MİT ve kontralara yönelik 8 Nisan’da bir sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Eylemde 2 MİT üyesi ve 3 kontra öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Amed ve Hakkari’deki gerilla eylemleri ve Kars’daki işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

MİT VE KONTRALARA SABOTAJ EYLEMİ: 5 ÖLÜ

“8 Nisan günü güçlerimiz, Amed’in Pasur (Kulp) ilçesine bağlı Savuşka köyü yakınlarda daha önce denetim altına alınan ve içinde MİT üyeleri ile kontraların bulunduğu araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 2 MİT üyesi ve 3 kontra öldürülmüştür. Eylemi gerçekleştiren birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına geri çekilirken, eylem ardından işgalci TC ordusu 23 Nisan tarihine kadar alanda operasyon gerçekleştirmiş ve daha sonra sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

TC DEVLETİ VE MEDYASINDAN YALAN VE BÜYÜK ÇARPITMA

Soykırımcı faşist Türk devleti gerilla güçlerimizi imha edebilmek için birçok kirli yönteme başvurmakta ve bu kirli örgütlenme ağlarından biri de MİT ve kontra yapılanmasıyla sivil görünüm adı altında gerillanın konumlandığı alanlarda keşif faaliyetleri, gerilla hareketinin izlenmesi, takip edilmesi ve tespit edilmesi faaliyetleri yürütülmektedir. Bu ajan-kontra yapılanması gerilla faaliyeti hakkında bir bilgi tespit ettiklerinde Türk devleti bu alanlara yönelerek gerillayı imha etmeyi amaçlayan kesimlerdir. Sömürgeci TC devleti ve medyası büyük bir çarpıtma ile bu kişilerin sivil olduklarını kamuoyuna lanse ederek gerçeği saklamaya çalışmış ve günlerce bunun üzerinden yalan propaganda yapmıştır. Bu eylemde hedeflenen kişiler sivil olmamakla beraber, AKP-MHP faşist rejiminin Özgürlük Gerillaları’na karşı özel olarak örgütlediği ajan-kontra yapılanmasıdır.

ÇELÊ’DE İŞGALCİLERİN MEVZİ VE BARINAKLARI HEDEF ALINDI

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 2 Mayıs günü saat 07.00’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Girê karakoluna yönelik eylem düzenlemiştir. Karakol yerleşkesinde bulunan mevzi ve barınakların hedef alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

KAĞIZMAN’DA OPERASYON VE ÇATIŞMA

29 ve 30 Nisan günlerinde işgalci TC ordusu Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Kızılpiriz alanında bir operasyon gerçekleştirmiştir. Bu operasyonda gerçekleştirilen bombardımanlar sonucunda 4 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

2 Kasım 2019 tarihinde Kars’ın Kağızman ilçesi kırsal alanında görevleri başında bulunan bir birliğimiz ile işgalci TC ordusu arasında çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmalarda düşman birliklerine karşı kahramanca savaşan 3 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.”