Gerilla direnişi sürüyor: 23 işgalci cezalandırıldı

Kürdistan Özgürlük Gerillası, kimyasal silahlar da dahil her türlü yöntemle saldıran işgalci Türk devletine karşı destansı bir direniş sergiliyor. Gerçekleştirilen eylemlerde 23 işgalci cezalandırılırken, 10’u da yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada şu ayrıntıları paylaştı:

Güçlerimizin destansı direnişi ve etkili eylemleri kesintisiz bir biçimde devam etmektedir. Direniş alanlarını 13 kez kimyasal silahlarla, yüzlerce kez uçak, helikopter ve obüslerle bombalayan işgalci Türk ordusu güçlerimizin hedefi olmaktan kurtulamamıştır.

23 işgalcinin cezalandırıldığı, 10 işgalcinin yaralandığı ve 20 kilo patlayıcı, 2 fener ve 1 kafa kamerasına el konulan başarılı eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

AVAŞÎN BÖLGESİNDE;

14 Mayıs günü 12:00-18:30 saatleri arasında işgalci TC ordusu, Werxelê Direniş Alanı’nı 13 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombaladıktan sonra savaş mevzilerine doğru ilerlemek istemiştir. Güçlerimiz ilerlemek isteyen işgalcileri ferdi ve ağır silahlarla 4 kez hedefleyerek vurmuştur. Güçlerimizin gerçekleştirdiği müdahaleler sonucunda işgalciler ilerleyememiştir.

ZAP BÖLGESİNDE;

14 Mayıs günü saat 16:30’da işgalci TC ordusu, Şehîd Şahîn Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Hewrê savaş mevzilerine doğru ilerlemek istemiştir. Aynı zamanda işgalci TC ordusu tarafından başına kamera yerleştirilen 1 köpek savaş tünellerine gönderilmiştir. İşgalciler, güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 3 işgalci cezalandırılmıştır. Güçlerimizin etkili müdahalesi sonucu işgalciler yanlarında getirdikleri 20 kg patlayıcıyı bırakarak kaçmışlardır. Bu eylemin sonucunda 3 işgalci cezalandırılmış, 20 kg patlayıcı, 2 fener ve 1 kafa kamerasına güçlerimiz tarafından el konuşmuştur. 

14 Mayıs günü işgalci TC ordusu Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Girê Cehennem savaş mevzilerini savaş uçaklarıyla 10 kez bombaladıktan sonra iki koldan savaş mevzilerine doğru karadan ilerleyip kimyasal silah kullanmak istemiştir. Denetim altına alınan işgalciler, güçlerimiz tarafından saat 10:00’da saldırı eylemiyle hedef alınmıştır. Ferdi silahlar ve el bombalarıyla hedeflenen işgalciler yıldırım hızıyla vurulmuştur. Aynı zamanda bir grup işgalci sabotaj taktiğiyle hedeflenerek vurulmuştur. Güçlerimizin etkili vuruşları sonucunda 5 işgalci cezalandırılmıştır. Ağır bir darbe alarak geri çekilmek isteyen işgalciler, akşam saatlerinde güçlerimiz tarafından ikinci kez yine saldırı eylemiyle hedeflenmiştir. Gerilla güçlerimiz yakın mesafeden el bombaları ve ferdi silahlarla işgalcilere büyük bir darbe daha vurmuştur. Uzun süre devam eden çatışmalar sırasında 13 işgalcinin cezalandırıldığı ve 10 işgalcinin ağır yaralandığı güçlerimiz tarafından netleştirilmiştir.

Yüksek Apocu saldırı ruhuyla işgalcilerin üzerine giderek sömürgeci TC ordusuna büyük bir darbe vuran güçlerimizin gerçekleştirdiği bu etkili eylemler dizisi sonucunda; 18 işgalci cezalandırılmış ve 10 işgalci yaralanmıştır. Ayrıca cenazelerini alandan götüremeyen sömürgeci TC ordusunun, işgalci askerlere ait cenaze parçalarını siyah poşetlere koyduktan sonra uçurumlardan attığı güçlerimiz tarafından gözlemlenmiştir.

14 Mayıs günü öğlen saatlerinde Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Kale savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda 2 işgalci cezalandırılmıştır.

14 Mayıs günü saat 13:00 ve 19:00’da Şikefta Birindara Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenmiştir. Bu eylemlerin sonucunda belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur.

14 Mayıs günü saat 23:15 ve 23:30’da KDP denetimindeki alanlar üzerinden gelerek Kurojahro Direniş Alanı ile Girê Rûbar savaş mevzilerini bombalamak isteyen saldırı helikopterleri, güçlerimiz tarafından ateş altına alınmıştır. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda saldırı helikopterleri alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

HAVADAN VE KARADAN SALDIRILAR SÜRÜYOR

İşgalci TC ordusu, Medya Savunma Alanları’nı savaş uçakları, saldırı helikopterleri ve obüslerle onlarca kez bombalamıştır.

Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

13 Mayıs günü Zap bölgesine bağlı Girê Hefttebax alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

14 Mayıs günü Xakurkê bölgesine bağlı Girê Şekîf yamaçları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalanmıştır.

14 Mayıs günü Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî savaş uçaklarıyla 5 kez bombalanmıştır.

14 Mayıs günü Zap bölgesine bağlı Çemço ve Sîda alanları 5 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. Aynı gün Çemço alanı sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

14 Mayıs günü Zap bölgesine bağlı Çiyareş, Şikefta Birîndara, Kurojahro ve Şehîd Şahîn Direniş Alanları saldırı helikopterleri ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle onlarca kez bombalanmıştır. Yine aynı gün Girê Cehennem, Saca, Karker, Girê Cûdî, Girê FM ve Girê Amediye alanları 19 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”