HPG: 3 işgalci cezalandırıldı, 1 kepçe imha edildi

HPG/YJA Star gerillaları Metîna ve Zap alanında işgalci Türk ordusuna yönelik eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde tespit edilen 3 işgalci cezalandırılırken, 1 kepçe imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Metîna bölgesinde;

8 Eylül günü Girê Koordîne’de işgal amaçlı yol yapım faaliyeti gerçekleştiren iki kepçe güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. İki koldan sızma tarzında gerçekleştirilen koordineli eylemin birinci kolu; bir kepçe aracını içindeki işgalciyle birlikte hedefleyerek yakın mesafeden vurmuştur. Eylemin sonucunda kepçe operatörü cezalandırılmış ve kepçe de tamamen imha edilmiştir. İkinci eylem kolu ise; diğer kepçeyi hedefleyerek yakın mesafeden vurmuştur. Bu vuruş sonucunda kepçe aracı darbelenmiştir.

Güçlerimizin gerçekleştirdiği bu başarılı eylem sonucunda toplamda; en az 1 işgalci cezalandırılmış, 1 kepçe imha edilmiş ve 1 kepçe de darbelenmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

8 Eylül günü saat 07:00’da Zap bölgesine bağlı Ciloya Biçûk alanından Girê Şehîd Sefqan’a doğru ilerlemek isteyen işgalcilerin, güçlerimiz tarafından önce sabotaj taktiği sonra da ağır silahlar ile vurulduğu bilgisini paylaşmıştık. Bu eylemler sonucunda en az 2 işgalci cezalandırılmıştır. Güçlerimizin gerçekleştirdiği yoğun eylemler sonucunda işgalci TC ordusu, aynı gün Girê Şehîd Sefqan’dan geri çekilmek zorunda kalmıştır.

Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı’nda;

8 Eylül günü saat 20:00’dan 9 Eylül günü saat 08:30’a kadar işgalci TC ordusu, Werxelê Direniş Alanı’nı 18 kez patlayıcılar ve zehirli gazlar ile bombalamıştır. 8 Eylül günü gerçekleştirilen bombardımanlar ardından Direniş Alanı’na doğru ilerlemek isteyen işgalciler ile Werxelê Direnişçileri arasında yakın mesafede yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Güçlerimizin tarihi direnişi karşısında ilerleme sağlayamayan işgalciler, Direniş Alanı’nı bir kez daha zehirli gazlar ve patlayıcılar ile bombalamıştır. Werxelê kahramanlarımızın bütün saldırılar karşısındaki kararlı direnişleri kesintisiz devam etmektedir.

Direniş Alanları üzerinde yoğun Drone ve keşif uçağı hareketliliği devam etmektedir.

8 Eylül günü saat 08:00’da Metîna bölgesinde bulunan Dergelê köyü çevresi savaş uçakları ile bombalanmıştır.

8 Eylül günü 22:50 – 00:10 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Mervanos, Tabûra Ereba, Girê Spî, Gîrê Sor ve Girê Silêman alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

8 Eylül günü saat 22:15’te Heftanîn bölgesine bağlı Kêre alanında bulunan Xîzawa köyü obüs ve havanlar ile bombalanmıştır.”