HPG: 3 işgalci cezalandırıldı, 7 mevzi imha edildi

HPG/YJA Star gerillalarının gerçekleştirdiği eylemlerde 3 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 7 mevzi de imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla güçleri tarafından gerçekleştirilen eylemler ve işgalci Türk ordusunun saldırılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

Metîna bölgesi;

1 Eylül saat 15:30’da Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek darbelendi.

1 Eylül saat 08:50’de Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek darbelendi.

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

31 Ağustos saat 07:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

31 Ağustos saat 12:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

31 Ağustos saat 16:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

31 Ağustos saat 18:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

31 Ağustos saat 18:15’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

1 Eylül saat 07:00 ve 14:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 2 mevzi darbelendi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

1 Eylül saat 11:20 ve 16:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

1 Eylül saat 15:10’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci yaralandı.

1 Eylül saat 23:20’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

2 Eylül saat 03:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

31 Ağustos’ta Qendîl’in Qalatuka, Sîrê, Kortek, Girê Roj, Şehîd Harun ve Sûredê alanları 17 kez ve Zap bölgesi 1 kez olmak üzere; toplam 18 kez savaş uçakları ile bombalandı. Türk devleti, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde böylesine saldırılar gerçekleştirerek faşist ve militarist yüzünü bir kez daha göstermiştir. Gerçekleşen bu saldırılarda gerilla güçlerimizin hiçbir kaybı yaşanmamıştır.

Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı.

ÖZEL SAVAŞ MEDYASININ BELİRTTİKLERİ TÜMÜYLE YALAN

Faşist Türk devletinin özel savaş yalanlarına ilişkin;

Gerilla direnişi karşısında ciddi bir taktik tıkanma yaşayan, sonuç alamayan ve planları boşa çıkarılan Türk ordusu, sıkça ve pervasızca özel savaş yalanlarına başvurmaktadır. Türk özel savaş medyasının ciddiye alınacak hiçbir yanı kalmamış olsa da, gerçekler hakkında yurtsever halkımızı ve kamuoyunu bilgilendirmenin gereği olarak bazı hakikatleri paylaşmak istiyoruz. Türk özel medyası, elinde hiçbir sonuç ve başarı hikayesi olmadığı için şehadetleri tarafımızdan ilan edilen yoldaşlarımızın şehadet bilgilerini çarpıtarak ve üzerine yalanlar ekleyerek basında işlemektedir. Son olarak şehadeti daha önce tarafımızdan ilan edilen Rêzan Botan (Rêzan Güngen) yoldaşımız hakkında da birçok yalan söyleyip bunları haberleştirmiştir. Ancak bu özel savaş medyasının belirttikleri tümüyle yalandır. Daha önce de belirttiğimiz üzere; Rêzan yoldaşımız ve ailesi, faşist TC’nin saldırıları sonucu evlerini ve kentlerini terk etmek zorunda kalmıştır. Rêzan yoldaşımız, faşist devlete ve uygulamalarına tepki duyarak gerilla saflarına katılmıştır. Gerillaya henüz yeni katılmış ve eğitim dahi görmemiş bir genç yoldaşımızı bu kadar abartarak işlemeleri, Türk devletinin nelerden medet umar hale geldiğini ve ne kadar alçaldığını açıkça göstermektedir.”