HPG: 31 işgalci cezalandırıldı, çok sayıda araç imha edildi

Gerilla güçleri Heftanin, Şemzinan ve Cudi'de işgalci Türk askerlerine ağır darbeler vurdu. Tespit edilen 31 işgalci cezalandırıldı, çok sayıda araç imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında gerilla güçlerinin işgalci TC ordusunun bölgede başlattığı işgal harekatına yönelik bir dizi eylem düzenlediğini belirtti.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi.

ŞEHİT BERİVAN’DA SABOTAJ

23 Haziran günü saat 16.00’da güçlerimiz, Şehit Berivan Tepesi’ndeki işgalci askerlere yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Tam isabetle vurulan bu düşman birliğindeki 2 asker cezalandırılmış, 2 asker ise yaralanmıştır.

DUPİŞK’TE SUİKAST

25 Haziran günü (bugün) sabah saatlerinde güçlerimiz, Tepê Dupişk alanındaki askerlere yönelik suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri cezalandırılmıştır.

10 ASKER CEZALANDIRILDI

Yine bugün saat 07.00’da YJA Star güçlerimiz, Şehit Berivan Tepesi’nden Şehit Dersim mıntıkasına doğru hareket eden işgalci askerleri denetim altına almış ve bu askerleri yakın mesafeden hedeflemiştir. Düşman birliklerinin 3 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 10 düşman askeri cezalandırılmıştır. Güçlerimiz bir süre boyunca düşman cenazelerini denetim altına alarak düşmanın alana girmesini engellemiştir.

UÇAKLAR ALANI BOMBALADI

Ayrıca işgalci TC ordusu dün akşam saatlerinden beri Geliyê Pisaxa ve Şeşdarê alanlarını obüs, taarruz helikopterleri ve savaş uçakları ile bombalamaktadır. Bugün sabah saatlerinde Şeşdarê alanında güçlerimiz ile işgalciler arasında yoğun çatışmalar başlamıştır. Çatışmalar ile ilgili bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

ŞEMZÎNAN’DA SUİKAST VE SABOTAJ EYLEMİ

HPG, diğer alanlarda gerçekleştirilen eylemlere ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

“Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda;

22 Haziran günü saat 12.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Xapuşkê ve Silort karakolları arasındaki yol üzerinde işgalcilere ait bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Aracın tümden imha edildiği bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

23 Haziran günü saat 06.00’da YJA Star güçlerimiz, Şemzînan ilçesine bağlı Girê Şikêr alanında işgalcilere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 asker cezalandırılmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı obüs, havan ve tanklar ile bombalamıştır.

13 ASKER VE 4 KONTRA CEZALANDIRILDI

Şehit Rızgar Gever ve Şehit Medya Mawa İntikam Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda;

15 Haziran günü saat 21.00’da YJA Star güçlerimiz, Şırnak’ın Cudi Dağı bölgesinde bulunan Korsê Kiça alanından Şırnak’a doğru ilerleyen işgalcilere ait zırhlı araçlardan oluşan konvoya yönelik eylem düzenlemiştir. Konvoyda bulunan kirpi tipi bir aracın sabotaj taktiği ile vurulduğu bu eylemde araç tümden imha edilirken, 13 düşmana askeri de cezalandırılmıştır. Eylem ardından işgalci güçler, zırhlı araçlar ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

Cudi Dağı bölgesinde bulunan Sefine ile Dergulê alanları arasında askeri yol çalışması yapan kişiler güçlerimiz tarafından düşman ile iş birliği yapmamaları konusunda defalarca uyarılmışlardır. Güçlerimiz uyarıları dikkate almayan bu kontra kişiliklere karşı 16 Haziran günü bir cezalandırma eylemi düzenlemiştir. Bu eylem sonucunda 4 kontra cezalandırılmıştır. İşgalci TC devleti bu kişileri sivil olarak kendi basınında yansıtarak, bu şahısların Kürdistan halkına, doğasına ve gerillasına karşı düşman ile işbirliği içinde oldukları gerçeğini çarpıtmaya çalışmaktadır.

Yine 16 Haziran günü Navsera Cudi alana doğru askeri yol yapım çalışmasında kullanılan 4 araç, 3 kepçe ve 1 kamyonu ateş vererek imha etmişlerdir. Burada çalışan kişiler bir kez daha güçlerimiz tarafından uyarılmışlardır.

TENDÜREK’TE ÇATIŞMA, 3 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

 Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Tendürek alanında 15 Haziran günü güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda çok sayıda düşman askeri cezalandırılmış ve yaralanmıştır. İşgalcilere karşı kahramanca savaşan 3 arkadaşımız ise şehadete ulaşmıştır. 

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Fırat Dozger
Adı Soyadı: Metin Özer
Doğum Yeri: Ağrı
Anne - Baba Adı: Hacer - Mahmut
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Haziran 2020 / Tendürek

 

Kod Adı: Sımko Sorkew
Adı Soyadı: Muhsin Arifzade
Doğum Yeri: Banê
Anne - Baba Adı: Meryem - Mahmut
Şehadet Tarihi ve Yeri: : 15 Haziran 2020 / Tendürek

 

Kod Adı: Şervan Cudi
Adı Soyadı: Ferdi Yıldız
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Nuriye - Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: : 15 Haziran 2020 / Tendürek

 

Fırat, Sımko ve Şervan yoldaşlarımız sömürgeci – katliamcı güçlere karşı Kürt halkının değerlerini korumak için farklı tarihlerde Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne katılmışlardır. Aynı amaç doğrultusunda mücadele içerisindeki yerlerini alan kahraman yoldaşlarımız, şehadete ulaştıkları ana dek yüklendikleri görev ve sorumlulukları en iyi bir şekilde yerine getirmişlerdir.

Düşmana ağır darbe vurarak şehit düşen Fırat, Sımko ve Şervan yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere, tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin ideali olan özgür yarınları yaratma sözünü veriyoruz.“