HPG: 4 Kasım günü güçlerimiz hiç kimseye saldırmadı

4 Kasım günü Güney Kürdistan’ın Çemankê nahiyesindeki Bêbadê köyünde yaşananlara ilişkin açıklama yapan HPG BİM, “Güçlerimizin herhangi bir saldırısı olmadı” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) 4 Kasım’da Çemankê’nin Bêbadê köyünde yaşananlara açıklık getirdi.

HPG BİM, 4 Kasım’da yaşananlara ilişkin şunları belirtti: “Bazı medya organlarına yansıyan haber ve açıklamalarda; 4 Kasım 2020 günü Çemankê nahiyesine bağlı Bêbadê köyü yakınında yaşanan olayda güçlerimizin saldırdığı belirtilmektedir. Söz konusu haber ve açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır.

Güçlerimizin herhangi bir saldırısı olmamıştır. Güçlerimizin bulunduğu kampa iki koldan operasyon tarzında giriş yapılmıştır. Yaşanan olaylar bu temelde gelişmiştir. Biz, böyle bir olayın yaşanmasından dolayı üzgünüz. Zira daha öncesinden yapmış olduğumuz açıklama ve uyarılarla yaşanabilecek bu türden olayların önünün alınması için çağrılarda bulunmuştuk. Kamplarımızın bulunduğu yerlere karşı operasyonların durdurulması ve tüm sorunlarımızın diyalogla çözülmesi çağrısını bir kez daha yineliyoruz.”