HPG: 5 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillalarının Heftanin ve Xakurkê alanında gerçekleştirdiği eylemlerde tespit edilen 5 Türk askeri cezalandırıldı. Bitlis’in Hizan ilçesinde de bir baz istasyonu imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Heftanin’deki işgal harekatına karşı güçlerinin sürdürdüğü Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntılarını açıkladı.

HPG açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

“25 Haziran günü öğlen saatlerinde güçlerimiz, Tepê Dupişk alanında işgalcileri hedefleyen bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemlerde 3 düşman askeri cezalandırılmıştır. Yine aynı gün güçlerimiz aralıklarla düşman birliklerini hedefleyen eylemler düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı yerlerin vurulduğu bu eylemlerdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

25 Haziran günü saat 15.30’da Şehit Şexmus ve Şehit Mervan alanlarından Şehit Cudi ve Şehit Dersim alanlarına doğru hareket içinde olan düşman askerleri güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalciler alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır. Bu bombardımanlarda düşmana karşı kahramanca savaşan Nucan arkadaşımız şehadete ulaşmıştır.

Yine güçlerimiz bu alanda ilerlemeye çalışan düşman birliklerine yönelik suikast eylemi düzenlemiş ve 1 asker cezalandırılmıştır.

Ayrıca aynı gün gece saatlerinde işgalci TC ordusu Şeşdara alanını ve Minine köyü etrafını savaş uçakları ile bombalamıştır. Yine dün Şeşdara alanında yaşanan çatışmalarda düşmana karşı son mermisine kadar kahramanca savaşan Zerya yoldaşımız şehitler kervanına katılmıştır.”

LELÎKAN’DA BİR ASKER CEZALANDIRILDI

HPG, “Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 25 Haziran günü saat 12.00’da Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Lelikan Tepesi’ndeki işgalci TC ordusunu hedeflemiştir. Tepedeki düşman askerlerinin suikast taktiği ile hedeflendiği bu eylemde 1 asker cezalandırılmıştır” dedi.

HPG açıklamasında şunlar da belirtildi:

BAZ İSTASYONU İMHA EDİLDİ

“25 Mayıs günü saat 06.30’da Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Bercum köyü alanında bulunan bir baz istasyonu güçlerimiz tarafından patlatılarak imha edilmiştir.

CUDİ’Dİ ÇATIŞMA

8 Haziran günü Şırnak’ın Cudi dağı bölgesinde bulunan Deşta Silopiya alanda güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda 1 arkadaşımız şehadete ulaşırken, Roj isimli bir şahıs da düşmana teslim olmuştur.

SACA BOMBALANDI

25 Haziran günü saat 23.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Saca alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”