HPG: 6 işgalci cezalandırıldı, bir mevzi ve bir dron imha edildi

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 7, 8 ve 9 Eylül tarihlerinde gerilla güçlerinin düzenlediği 13 eylemde biri rütbeli en az 6 işgalciyi cezalandırdığını, bir mevzi ve bir dronu imha ettiğini bildirdi.

HPG-BİM yazılı açıklamasında, gerillanın direnişi karşısında işgalcilerin kimyasal ve nükleer taktik silahlarla yoğun bir şekilde savaş suçları işlemeye devam ettiğini belirtti.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Bütün ekonomik, askeri ve siyasi imkanlarını destansı gerilla direnişimizi kırmaya yatıran işgalci TC ordusu, Direniş Alanları’nı yüksek şiddetteki taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, savaş uçakları, saldırı helikopterleri obüs ve havanlarla bombalamıştır. Savaş ahlakı ve hukukunu tanımayan işgalci TC ordusu dünyanın gözü önünde tarihin en büyük savaş suçlarını işleyerek, Direniş Alanları’nı taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalamaya devam etmektedir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı 13 kez yüksek şiddetteki taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 6 kez savaş uçakları, 10 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de obüs ve ağır silahlarla bombalamıştır.

Güçlerimizin gerçekleştirdiği 13 eylem sonucunda ise; 1’i rütbeli olmak üzere en az 6 işgalci cezalandırılırken, 1 mevzi ve 1 dron imha edilmiştir.”

HPG-BİM, gerillanın gerçekleştirdiği eylemler ve Türk devletinin saldırılarına ilişkin ayrıntıları şöyle verdi:

1. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

– 7 Eylül saat 17:30’da Karker Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. 

– 7 Eylül saat 18:00’da Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler vurularak darbelenmiştir. Güçlerimizin müdahalesinin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

– 8 Eylül 12:00 ve 17:00 saatleri arasında Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler hareketli timlerimizce 4 kez vurulmuştur. Güçlerimiz bu eylemlerde 1’i rütbeli olmak üzere en az 2 işgalci cezalandırılmıştır.

– 9 Eylül saat 07:50’de Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

2. Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;        

– 8 Eylül saat 09:30’da işgalcilerin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini bombalamak amacıyla hazırladıkları patlayıcılar hareketli timlerimizce imha edilmiştir.

– 8 Eylül saat 15:45’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler vurularak darbelenmiştir. Güçlerimizin müdahalesinin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

– 8 Eylül saat 17:50’de işgalciler tarafından Girê FM Direniş Alanı’nda uçurulan 1 dron hareketli timlerimizce vurularak imha edilmiştir.

– 9 Eylül saat 00:40’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler hareketli timlerimizce sabotaj taktiğiyle 2 kez vurularak darbelenmiştir.

3. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

–  7 Eylül saat 11:20’de Xakurkê’nin Girê Koordine alanındaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuştur. Bu eylemde 2 işgalci cezalandırılmış ve 1 mevzi imha edilmiştir.

4. İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

– 6 ve 7 Eylül’de Şikefta Birîndara ve Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 6 kez yüksek şiddetteki taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

– 8 Eylül’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 4 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır. Kullanılan kimyasal gazların klor kokusu yaydığı tespit edilmiştir.

– 8 Eylül’de Şehîd Fedakar Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzileri 3 kez kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

5. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

– 22 Ağustos’ta işgalci TC ordusunun Xakurkê’nin Qebra Zahir alanında başlattığı işgal operasyonu 31 Ağustos’ta sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

– 7 ve 8 Eylül’de Metîna’daki Gundê Deşîşê arazisi ve Zap Suyu çevresi ile Sîda Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 6 kez bombalanmıştır. Bu bombardımanlar sonucunda arazide çıkan yangın şu ana kadar da devam etmektedir.

– 8 ve 9 Eylül’de Saca ve Şehîd Fedakar Direniş Alanları 10 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

–  8 Eylül’de Girê FM, Sîda ve Çemço Direniş Alanları obüs ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

– 7 Eylül’de işgalci TC ordusu Werxelê Direniş Alanları’ndaki savaş mevzi ve tünellerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmıştır.

– 7 ve 8 Eylül’de Girê FM, Girê Cûdî, Girê Amediyê, Şehîd Fedakar ve Şehîd Adil Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlenmiştir.