HPG: 6 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Kürdistan Özgürlük Gerillası'nın gerçekleştirdiği 7 eylemde 6 işgalci Türk askerini cezalandırıldı. Üzerine mayın tuzaklanmış 1 mobesse kamera sistemi imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Kurdistan Özgürlük Gerillası, ölümsüz şehitlerimizin yarattığı fedailik çizgisini takip ederek faşist Türk ordusunun işgal harekatına karşı tarihi bir direnişle cevap vermektedir. En zor koşullar artında savaşan ve tereddüt etmeden işgalcilerin üzerine giderek ağır darbeler vuran güçlerimizin gerçekleştirdiği 7 eylem sonucunda; 6 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmıştır. Aynı zamanda üzerine mayın tuzaklanmış 1 mobesse kamera sistemi imha edilmiştir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 23 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 8 kez savaş uçakları, 59 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

6 Ekim saat 10:00’da Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Serxwebûn savaş mevzilerine girmek isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

6 Ekim saat 13:00’da Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzilerini yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla bombalamak isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

6 Ekim saat 15:00’da işgalcilerin Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri çevresine yerleştirdiği ve üzerine mayın tuzaklanmış bir mobesse kamera sistemi hareketli timlerimizce profesyonel bir biçimde imha edilmiştir.

6 Ekim’de Saca Direniş Alanı’ndaki Şehîd Xursî savaş mevzileri çevresine mobesse kamera sistemi yerleştirmek isteyen işgalciler hareketli timlerimizce denetim altına alınmıştır. Saat 18:00’da işgalciler suikast taktiği ve ferdi silahlarla vurulmuş, 1 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci de yaralanmıştır.

7 Ekim saat 01:50’de Saca Direniş Alanı’ndaki Şehîd Xursî savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

6 Ekim saat 08:30’da Xakurkê’deki Girê Şehîd Derwêş Direniş Alanı’nda bulunan işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

6 Ekim saat 16:00’da Xakurkê’deki Girê Şehîd Şahan Direniş Alanı’nda bulunan işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır. Eylem alanına araçlarla müdahale etmek isteyen işgalciler güçlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir. 

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

6 Ekim’de Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 12 kez bombalanmıştır.

6 Ekim’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri, Saca Direniş Alanı’ndaki Şehîd Xursî savaş mevzileri, Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz ve Şehîd Serxwebûn savaş mevzileri ve Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 11 kez bombalanmıştır. Aynı gün işgalci TC ordusu, plastik malzeme ve araba lastiklerini yakarak Şehîd Bahoz savaş mevzilerinin içine göndermiş, aspiratörler yardımıyla kimyasal duman ve zehirli gazları savaş mevzilerine yönlendirmiştir.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

6 Ekim’de Garê’nin Gundê Yekmalê arazisi, Ergenê ve Deşta Kafya alanları ile Qendîl’deki Geliyê Şehîd Munzur ve Girê Hîva alanları savaş uçaklarıyla 8 kez bombalanmıştır.

6 ve 7 Ekim’de Saca, Kurojahro, Şehîd Fedakar, Girê FM, Girê Cûdî, Girê Amediyê ve Girê Hakkarî Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 59 kez bombalanmıştır.

6 Ekim’de Çemço ve Girê FM Direniş Alanı obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

6 Ekim’de Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları üzerinde dron hareketliliği gözlenmiştir.

İRAN’DAN HAVAN VE OBÜS SALDIRISI

6 Ekim’de Xakurkê’deki Goşînê’ye bağlı Girê Berbizinê ve Hornê alanları İran güçleri tarafından obüs ve havanlarla bombalanmıştır.”