HPG: 8 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 askeri çadır imha edildi

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği eylemlerde 8 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 askeri çadır imha edildi. Gerilla direnişi karşısında çaresiz kalan İşgalciler Direniş Alanları’nı; 16 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla bombaladı.

HPG, “Ezilen tüm halkların umudu olan gerillanın işgalci TC ordusunu yenilgiyle yüz yüze bırakacak düzeyi yakalaması ve hegemon devletlerin kurdukları sisteme alternatif sunması bu devletleri korkutmaktadır. Bu yüzden işgalci TC devletine teknik açıdan her türlü desteği sağlarken, Türk ordusunun uluslararası düzeyde yasaklanan bombaları ve kimyasal silahları kullanmasına göz yumulmaktadır. Gelişen her türlü saldırıya yüksek fedakarlık ve cesaretle karşı koyan Kurdistan Özgürlük Gerillası, bedeller verse de bu direnişi sonuna kadar sürdürecektir. Demokratik modernite gerillacılığını pratikleştirerek ve yüksek vuruş kabiliyetiyle işgalcilere darbe vuran eylemlerimiz de hep devam edecektir.

Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 8 işgalci cezalandırılmış, 1 askeri çadır imha edilmiştir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 16 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 3 kez savaş uçakları, 40 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntılarına ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

26 Eylül saat 07:00’da Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri çevresindeki işgalciler hareketli timlerimizce denetim altına alındıktan sonra ağır silahlarla vurulmuştur. Bu eylemde 3 işgalci cezalandırılırken, 1 askeri çadır imha edilmiştir.

26 Eylül günü Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzilerine teslimiyet çağrıları yaparak girmek isteyen işgalciler güçlerimizce ferdi silah ve el bombalarıyla vurulmuştur. Güçlerimizin vuruşlarının ardından işgalcilerin savaş mevzilerini bombalamak amacıyla hazırladıkları patlayıcılar bu işgalcilerde patlamıştır. Bu eylemde en az 2 işgalci cezalandırılmıştır.

26 Eylül saat 17:30’da Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

27 Eylül saat 14:00’da Çemço’ya bağlı Şehîd Bahoz savaş mevzilerini kimyasal silahlarla bombaladıktan sonra savaş mevzilerine girmek isteyen işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuştur. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılırken, işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde; 26 Eylül saat 06:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

26 Eylül’de Girê FM ve Saca Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri ile Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 16 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

Xakurkê’nin Girê Şekîf alanı ile Çemço Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 3 kez bombalanmıştır.

26 Eylül’de Çemço, Kurojahro, Saca, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 40 kez bombalanmıştır. 

25 Eylül’de Metîna’nın Girê Ortê alanı ile Çemço ve Girê FM Direniş Alanı obüs, havan ve tanklarla onlarca kez bombalanmıştır.

26 Eylül’de Çemço, Saca, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları üzerinde dron hareketliliği gözlenmiştir.

26 Eylül’de işgalci TC ordusu Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmıştır."