HPG: 8 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 mevzi imha edildi

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği 6 eylemde, 8 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 mevzi ve 1 bombaatar silahı imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi,Güçlerimizin gerçekleştirdiği 6 eylem sonucunda; 1’i rütbeli olmak üzere 8 işgalci cezalandırılmış, 1 mevzi ve 1 bombaatar silahı imha edilmiştir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 8 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 65 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs ve tanklarla bombalamıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:.

 Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

23 Eylül günü sabah saatlerinde Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

23 Eylül saat 08:00’da Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. Eş zamanlı olarak diğer işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

23 Eylül saat 13:00’da Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

23 Eylül saat 13:00’da Çemço’daki Şehîd Bahoz savaş mevzilerine girmek isteyen işgalciler güçlerimizce pusuya düşürülerek etkili bir şekilde vurulmuştur. Bu eylemde 1’i rütbeli olmak üzere en az 2 işgalci cezalandırılmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

22 Eylül günü YJA Star hareketli timlerimiz Mamreşo Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Munzur’da bulunan işgalcileri denetim altına aldıktan sonra saat 13:00’da koordineli gerilla eylemiyle vurmuştur. Birinci eylem kolu; 2 mevzi ve 1 kamelyayı ağır silahlarla hedefleyip vurmuştur. Burada 1 bombaatar mevzisi ve 1 bombaatar silahı imha edilirken, 2 işgalci de cezalandırılmıştır. İkinci eylem kolu ise; ferdi ve ağır silahlarla tepede bulunan işgalcileri ve mevzileri vurarak darbelemiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

23 Eylül saat 09:40’ta Xakurkê’deki Gundê Şapanê arazisinde bulunan işgalciler güçlerimizce denetim altına alındıktan sonra sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır.                  

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

23 Eylül’de Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları’ndaki savaş mevzileri yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 2 kez bombalanmıştır.

23 Eylül’de Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir ve Şehîd Felat savaş mevzileri ile Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 6 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

23 Eylül’de Çemço, Kurojahro, Saca, Şikefta Birîndara, Karker, Girê Cûdî, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 65 kez bombalanmıştır.

23 Eylül’de Girê FM ve Çemço Direniş Alanları obüs ve tanklarla onlarca kez bombalanmıştır.

23 Eylül’de Kurojahro, Şehîd Fedakar, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları üzerinde dron hareketliliği gözlenmiştir.

23 Eylül’de işgalci TC ordusu Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmıştır.

KDP güçlerinin Direniş Alanları’ndaki faaliyetlerine ilişkin;

KDP güçlerinin, Metîna’ya bağlı Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Sêdarê ve Komando Sahası’nda işgalci Türk devletine yol ve mevzi yapma çalışması 27 Ağustos tarihinden bugüne kadar kesintisiz devam etmektedir.

20 ve 22 Eylül günlerinde Metîna’nın Girê Hakkarî Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Piling savaş mevzilerimiz KDP güçleri tarafından ferdi silahlarla taranmıştır.”