HPG: 8 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği 8 eylemde; 8 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 2 işgalci yaralandı. 1 dron da imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Türk devletinin sayısız bombardımanlarına, yasaklı bombalar ve kimyasal silahlar kullanmasına rağmen Kürdistan Özgürlük Gerillası tarihi direnişini sürdürmektedir. NATO’nun tüm imkanlarını verip desteklediği işgalci TC ordusu insanlık ahlakına sığmayan bu savaş suçlarını işlese de, yeni dönem gerilla taktiklerini ustaca pratikleştiren güçlerimiz direnişini sürdürerek işgalcilere darbe vurmaya da devam etmektedir.

Güçlerimizin gerçekleştirdiği 8 eylem sonucunda; 8 işgalci cezalandırılmış, 2 işgalci yaralanmıştır. Aynı zamanda 1 dron vurularak imha edilmiştir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 15 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 5 kez savaş uçakları, 47 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs ve ağır silahlarla bombalamıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

17 Eylül saat 07:00’da Çemço Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler hareketli timlerimizce denetim altına alındıktan sonra suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

17 Eylül saat 07:30’da Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler hareketli timlerimizce el bombalarıyla vurularak darbelenmiştir. Güçlerimizin müdahalesinin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

17 Eylül saat 07:30’da Saca Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Sîpan’da hareket halindeki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

17 Eylül saat 08:20’de Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki işgalcileri denetim altına alan hareketli timlerimiz suikast taktiğiyle 1 işgalciyi cezalandırmıştır.

17 Eylül saat 12:00’de Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri çevresindeki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

17 Eylül saat 17:00’de Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuştur. Bu eylemde 3 işgalci cezalandırılırken 2 işgalci de yaralanmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde; 17 Eylül saat 08:50’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ferdi silahlarla vurularak darbelenmiştir.

17 Eylül saat 09:50’de Girê Amediyê Direniş Alanı üzerinde uçurulan 1 dron hareketli timlerimizce vurularak imha edilmiştir.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

17 Eylül’de Girê Amediyê ve Girê FM Direniş Alanları’ndaki savaş mevzileri 4 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

– 17 Eylül’de Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat, Şehîd Serxwebûn ve Şehîd Bahoz savaş mevzileri 11 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

17 Eylül’de Xakurkê’nin Sinînê alanı ile Girê Cûdî Direniş Alanı ve Zap Suyu çevresi savaş uçaklarıyla 5 kez bombalanmıştır.

17 Eylül’de Çemço, Sîda, Saca, Şehîd Fedakar, Girê Hakkarî, Girê Cûdî, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 47 kez bombalanmıştır.

17 Eylül’de Sîda, Girê Hakkarî, Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları obüs ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

17 Eylül’de Girê Cûdî Direniş Alanı üzerinde dron hareketliliği gözlenmiştir.”