HPG: Çekdar, Arjîn ve Avent yoldaşlarımız şehadete ulaştı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), işgalci Türk devletinin haziran ayında Cilo bölgesinde düzenlediği saldırılarda Çekdar, Arjîn ve Avent kod adlı gerillaların şehit düştüğünü açıkladı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, “29 Haziran 2022 günü işgalci Türk ordusunun gerçekleştirdiği saldırılarda Cîlo bölgesindeki Apocu militanlar Çekdar, Arjîn ve Avent yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır” dedi.

Açıklamada, “Bu değerli yoldaşlarımız uzun bir süreden beri bulundukları Cîlo bölgesinde yürüttükleri mücadeleyle düşmana ağır darbeler vurdular. Demokratik Modernite Gerillacılığı’nın seçkin ve genç komutanlarından olan Çekdar, Arjîn ve Avent yoldaşlarımızın intikamlarını alıp mücadelelerini zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Şehit düşen gerillaların kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Çekdar Gabar
Adı Soyadı: Ferhat Acar
Doğum Yeri: Kocaeli
Anne – Baba Adı: Behican – Adıl
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Haziran 2022 / Cîlo

Kod Adı: Arjîn Çinar
Adı Soyadı: Hatice Dinç
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Meliha – Necmettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Haziran 2022 / Cîlo

Kod Adı: Avent Şikefta
Adı Soyadı: Şehristan Yılmaz
Doğum Yeri: Batman
Anne – Baba Adı: Ayşete – İzzettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Haziran 2022 / Cîlo

Açıklamada devamla şunlar belirtildi:

Çekdar yoldaşımız aslen Cizîr’li yurtsever bir ailenin ferdi olarak Kocaeli’nde doğmuştur. Fakat ailesinin sonra Kurdistan’a dönmesiyle Cizîr’de büyümüştür. Cizîr gibi yurtsever bir bölgenin şekillendirdiği bir ailede doğup büyümüş olması ve yakın akrabalarından gerilla saflarına katılımların olması Çekdar yoldaşımızın partimiz PKK’yi yakından tanımasına neden olmuştur. Yine Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nin öncü komutanlarından Egîd – Mahsum Korkmaz yoldaşın destansı hikayesini dinleyerek büyümesi, Çekdar yoldaşımızda gerillaya karşı bir hayranlığın oluşmasına neden olmuştur. Gençlik çağına geldiğinde doğal bir sorumluluk olarak gördüğü halkımızın özgürlük mücadelesinin bir neferi olma görevini gençlik çalışmalarına dahil olarak yerine getirmiştir. Gençlik çalışmalarında bulunduğu süreçte çalışmalardaki radikal duruşu ve örgütleyici tarzıyla hem yakın arkadaşlarını etkilemiş hem de temas ettiği birçok gencin halkımızın özgürlük mücadelesiyle tanışmasına vesile olmuştur. Bu özelliğiyle bir gençlik önderi olan Çekdar yoldaşımız DAİŞ çetelerinin Rojava’daki halkımıza saldırması ve Türk devletinin de bu saldırılara destek vermesi nedeniyle büyük öfke duymuştur. Özellikle Kobanê için seferberlik halinde serhildana kalkan halkımıza karşı Türk devletinin katliamlar gerçekleştirmesi ve Çekdar yoldaşımızın yakın bir arkadaşını katletmesi, onun daha aktif bir mücadelenin içerisine girmesine neden olmuştur. Çekdar yoldaşımız hem halkımızın hem de katledilen arkadaşının intikamını almak için 5 arkadaşıyla birlikte 2014 yılında Cûdî’de gerilla saflarına katılmıştır.

Gerillaya katıldıktan sonra yeni savaşçılar eğitimini Garê alanında gören Çekdar yoldaşımız daha sonra gerillacılık yaşamının tamamını geçireceği Cîlo alanına geçmiştir. Daha önce gerilla ve dağ yaşamına dair belli ölçüde bilgi sahibi olan Çekdar yoldaşımız Apocu yaşamın içerisine girince hayallerine kavuşmanın tarifsiz sevincini yaşamıştır. Gerillanın büyük emek ve fedakarlıklarla inşa ettiği yoldaşlık ilişkilerinden, komünal yaşam ilkelerine kadar bir bütünen gerilla yaşamına bağlanmış ve hesapsız bir şekilde katılım sağlamıştır. Çekdar yoldaşımız aldığı eğitimlerle kişiliğinde önemli değişimler yaratarak özgürlüğü ve eşitliği temel alan Demokratik Modernite kişiliğini oluşturmanın mücadelesini vermiştir. Bu yönüyle tüm yoldaşları tarafından örnek alınan bir militan olmuştur. Yine askeri anlamda kendisini geliştirmeye büyük önem vermiş, içerisinden geçtiğimiz özgürlük zamanlarının görev ve sorumluluklarını yerine getirebilmek için yoğun bir çabanın sahibi olmuştur. Gerillanın yeniden yapılanması çalışmaları çerçevesinde askeri taktik ve uzmanlık alanlarında kendisini eğitmiştir. Aldığı eğitim ve tecrübelerle yetkin bir gerilla haline gelen Çekdar yoldaşımız Kurdistan coğrafyasının en sert fakat en güzel alanlarından biri olan Cîlo alanına geçmiş ve mücadelesini burada sürdürmüştür. Yaklaşık 7 yıl boyunca bulunduğu Cîlo alanında düşmana karşı geliştirilen birçok eylemin içerisinde yer almış ve düşmana ağır darbeler vurmuştur. Yine birçok farklı çalışma yürüterek yüklendiği sorumlulukları yerine getirmiştir. Çekdar yoldaşımız Cîlo alanında edindiği savaş ve yaşamsal tecrübelerle yeni dönemin genç ve iddialı komutanlarından olmuştur. Kahramanlık hikayelerini dinleyerek büyüdüğü Komutan Egîd’in izinden yürüyen genç bir komutan olan Çekdar yoldaşımız, şehadeti ile biz yoldaşlarına daha fazla mücadele etme ve halkımızın özgürlüğünü sağlama talimatı vermiştir. Değerli komutanımızın bu talimatını yerine getirene kadar mücadelemizi büyüteceğimizin sözünü veriyoruz.

Arjîn yoldaşımız Amed’in Çinar ilçesinde Kürtlük geleneklerine bağlı yurtsever bir ailede doğmuştur. Ailesinin toplumsal değerlerine bağlı olması nedeniyle Arjîn yoldaşımız da bu toplumsal kültürü benimseyerek büyümüştür. Kürt toplumunun özünde olan toprağına, diline ve kültürüne bağlılık Arjîn yoldaşımızın kişiliğinde de somutlaşmıştır. Bundan dolayı düşmanın bütün soykırım ve asimilasyon politikalarına karşı doğal refleks sahibi olmuş ve bu politikaları hiçbir zaman benimsememiştir. Çocukluğundan itibaren Türk devletinin halkımıza karşı geliştirdiği saldırılara karşı sessiz bir tepkinin sahibi olan Arjîn yoldaşımız, DAİŞ çetelerinin Rojava Özgürlük Devrimi’ne saldırarak halkımıza karşı katliam geliştirmesi karşısında derinden etkilenmiştir. Ayrıca Türk devletinin de bu çete saldırılarına açıktan destek vermesi ve Bakurê Kurdistan’daki halkımızın Türk devletinin bu politikalarına karşı serhildana kalkmasıyla Arjîn yoldaşımızın sessiz tepkisi de eyleme dönüşmüştür. Türk devletinin serhildana kalkan halkımıza karşı katliamlara girişmesi nedeniyle düşmana olan öfkesi daha da artan Arjîn yoldaşımız, halkımızın intikamını almak için çocukluğunda hayranı olduğu gerilla ile buluşmak üzere yüzünü Kurdistan dağlarına dönmüş ve gerilla saflarına katılmıştır.

Arjîn yoldaşımız gerillaya katıldıktan sonra dağ ve gerilla yaşamına alışmakta ilk başlarda zorluk yaşasa da yoldaşlarının yardımı sayesinde bu zorlukları aşmasını başarmıştır. Tamamen maneviyatla örülmüş gerilla yaşamı ve yoldaşlık ilişkileri sayesinde dağla koparılamayacak bir bağ kuran Arjîn yoldaşımız, bu manevi yaşama layık olabilmek için elinden geleni yapmıştır. Emek verdikçe dağ ve gerilla yaşamıyla daha fazla bütünleşmiş, yoldaşlarının saydığı ve değer verdiği bir gerilla olmuştur. Bir kadın olarak doğa ile daha anlamlı bir bağ kuran Arjîn yoldaşımız, bu yaşamı özgürlük ile daha da anlamlandırabileceğinin bilincine varmıştır. Bunun için kadın özgürlük çizgisinin ilkelerini benimsemek ve yaşamının ayrılmaz bir parçası haline getirmek için kendisini sürekli eğitmiştir. Öncü bir YJA Star gerillası olabilmek için ideolojik olarak kendisini daha fazla derinleştirmiştir. Garê’de bir süre kaldıktan sonra Cîlo ve Zap’a geçen Arjîn yoldaşımız burada sıcak savaş cephesinde kalmış ve düşmana karşı geliştirilen birçok eylemin içerisinde yer alarak düşmana olan öfkesini göstermiştir. Arjîn yoldaşımız yaşanan savaş sürecinde yoldaşlarının şehadetleri nedeniyle düşmana karşı daha da bilenmiş, bu yoldaşlarına layık olmanın ve onları ölümsüzleştirebilmenin yolunun intikamlarını almaktan geçtiğinin bilincindedir. Bunun için kendisini daha fazla eğitmesi ve yeni dönemin savaş taktiklerinde daha fazla uzmanlaşması gerektiğini bilmiştir. Bu temelde uzmanlaşma eğitimlerine geçmiş ve bu eğitimlerini başarılı bir şekilde sonuçlandırmıştır. Eğitimden hemen sonra birçok yoldaşıyla birlikte düşmana karşı sırt sırta savaştığı Cîlo’ya geçen Arjîn yoldaşımız, şehit yoldaşlarının anılarını ve Önder Apo’nun felsefesini kendisine rehber edinerek her anını düşmana daha fazla darbe vurma temelinde geçirmiştir. Bu temelde Cîlo’da gerçekleştirilen etkili eylemlerde yer almış ve tarihin Kurdistan Özgürlük Gerillası’na yüklediği özgürlük görevini yerine getirmeye çalışmıştır. Yaşadığı her anını PKK yaşamına ve yoldaşlarına değer vererek geçiren Arjîn yoldaşımız şehitlerin emeğiyle yaratılan PKK yaşamını korumayı ve daha fazla geliştirmeyi en öncelikli görevleri arasında görmüştür. Sade, temiz ve doğal kişiliği ile özgürlük değerlerine sonuna kadar bağlı olan Arjîn yoldaşımızın intikamını alacak ve hayalini kurduğu özgür yaşamı mutlaka oluşturacağız.

Kurdistan’ın köklü ve yurtsever aşiretlerinden biri olan Torî aşireti, yüzyıllardan beri korudukları dillerini ve kültürlerini partimiz PKK ile daha fazla sahiplenmiş ve düşman saldırıları karşısında savaşarak halkımızın soykırım cenderesinden kurtulmasının mücadelesini vermiştir. Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nin başlamasıyla  yüzlerce yiğit evladını bu mücadeleye katmış ve yurtseverlik görevlerine bir kez daha sahip çıkmışlardır. Böylesi yurtsever bir aşirete mensup bir ailede doğup büyüyen Avent yoldaşımız da bu bilinçle yetişmiştir. Ailesinden özgürlük mücadelesine katılımların olması nedeniyle partimiz PKK’yi daha yakından tanıma fırsatı bulmuş ve PKK’nin yarattığı anlam dolu yaşamdan etkilenmiştir. Halkımız üzerinde yoğun saldırıların ve katliamların olduğu 2015 yılında gerilla saflarına katılma kararı veren Avent yoldaşımız, bu katliam ve saldırıların intikamının Kürt gençlerinin gerilla saflarına katılarak alınabileceğinin bilinciyle hareket etmiştir.

Avent yoldaşımız savaşın yoğun yaşandığı bir dönemde gerilla saflarına katılmış olmanın verdiği güçle kısa sürede kendisini eğitmiş ve yetkin bir gerilla haline getirmiştir. Yıllarca kazanılabilecek bir tecrübeyi kısa bir süreçte kazanarak kendisini savaşa hazırlayan Avent yoldaşımız Kerkük alanında halkımıza yönelik geliştirilen DAİŞ saldırılarını karşılamak üzere bu alana geçmiştir. Kurdistan’ın herhangi bir alanında halkımıza karşı geliştirilen saldırılara cevap vermeyi kendisine temel görev bilen Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın bir militanı olarak Kerkük alanında çetelere karşı destansı bir savaş vermiş ve Kerkük’ün çetelerden temizlenmesinde önemli bir rolün sahibi olmuştur. Kerkük alanının çetelerden temizlenmesinden sonra görevini başarı ile tamamlayıp tekrar Kurdistan dağlarına dönen Avent yoldaşımız edindiği askeri tecrübeleri sömürgeci TC işgalciliğine karşı da pratikleştirmek istemiştir. Bundan dolayı TC işgalciliği ile sıcak savaşın devam ettiği Zap’a geçmiştir. Zap’taki başarılı pratiği ile yeni dönem gerillacılığında önemli bir misyonu olan tim komutanlığı görevini almıştır. Bu görevini başarılı bir şekilde yerine getirebilmek için yoğun bir emek vermiş ve işgalciliğe karşı geliştirilen birçok eyleme katılmıştır. Yine birlikte mücadele ettiği yoldaşlarının da gelişmesi için büyük bir çabanın sahibi olmuştur. Savaştaki cesareti ve soğukkanlılığı ile yoldaşlarına güç ve moral aşılayan Avent yoldaşımız öncü bir YJA Star komutanı olarak bu görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Kendisini kadın özgürlük çizgisinde sürekli geliştiren ve her geçen gün kişiliğinde önemli dönüşümler yaratan Avent yoldaşımız, Önderliğimizin ve binlerce şehidimizin emeğiyle yaratılan kadın özgürlük ölçülerini yaşamının temel ilkeleri haline getirmiştir. Önderliğimize, şehitlerimize ve yoldaşlığa olan sonsuz inancı ve bağlılığı ile tüm yoldaşlarınca örnek alınan Avent yoldaşımız Cîlo’daki başarılı pratiği ile birçok düşman operasyonunu boşa çıkardığı gibi öncülüğünü yaptığı eylemlerle düşmana darbe vurmasını da başarmıştır.

Şehadete ulaştıkları an’a kadar yürüttükleri mücadele ile düşmanın işgal umudunu kıran ve halkımıza büyük moral kaynağı olan Çekdar, Arjîn ve Avent yoldaşlarımız şehadetleriyle de daha fazla mücadele etme gerekçemiz olmuştur. Bu temelde kahraman yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.”