HPG: Çukurca'da karakol vuruldu

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Hakkari'nin Çukurca ilçesine bir karakola eylem düzenlendiğini belirtti. HPG-BİM, 17 Ağustos'ta Beytüşşebap'taki çatışmalar sırasında şehit düşen bir gerillanın kimlik bilgilerini de açıkladı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada Çukurca'da işgalcilere ait bir karakolun vurulduğunu, Beytüşşebap’ta bir gerillanın şehit düştüğünü ve gerillanın denetimindeki alanlara yönelik hava saldırılarının sürdüğünü bildirdi.

ÇUKURCA'DA KARAKOL VURULDU

Açıklamada, "Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 26 Ağustos günü saat 07.30’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Girê karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakol yerleşkesinde bulunan mevzii ve barınakların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde cezalandırılan ve yaralan asker sayısı tespit edilememiştir" denildi.

KATO MARİNOS'DA ŞEHİT DÜŞEN GERİLLANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

HPG-BİM, Kato Marinos'da şehit düşen gerillanın kimlik bilgilerini de açıkladı. Açıklamada, "22 Ağustos tarihli açıklamamızda, 17 Ağustos günü işgalci TC ordusunun Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato Marinos alanında bir işgal operasyonu başlattığını ve bu operasyon sırasında işgalciler ile güçlerimiz arasında gerçekleşen yoğun çatışmalar sırasında Demhat arkadaşımızın fedaice savaşarak şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık" ifadeleri kullanıldı.

Şehit düşen gerillanın sicil bilgileri şöyle:

Kod Adı: Demhat Samet
Adı Soyadı: Muhammed Sağnıç
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: İsminas – İdris
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Ağustos 2020 / Botan

Açıklamada şehit gerillaya ilişkin ayrıca şunlar belirtildi: "Demhat arkadaşımız, yurtsever ve geleneklerine bağlı, emekçi bir ailede doğmuştur. Faşist Türk devletin her türlü asimilasyon uygulamalarına karşı kendisini korumayı bilmiş ve faşist devletin zulmüne son vermek için 2016 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Kısa sürede tüm eğitim süreçlerinde büyük başarılarla kendisinde büyük değişimleri yaratmayı başarmış ve dönemin gerilla tarz ve taktiğinde derinleşmiştir. Her zaman direniş cephesinde en önde almak ve faşist devlete karşı mücadelede aktif rol almak için büyük çaba sahibi olmuştur. Kato Marinos alanında işgalci orduya karşı günlerce kahramanca bir direniş sergileyerek ölümsüzler kervanına katılmıştır. Demhat arkadaşımız, mücadelesiyle ve direniş cephesindeki fedai duruşuyla zafere giden yolumuzu aydınlatan bir meşaleye dönüşmüştür.

Şehadete ulaşan yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin taşıdığı özgürlük bayrağını zirveye taşıyacağımızın sözünü veriyoruz."

HAVA SALDIRILARI

HPG-BİM, işgalci Türk devletinin gerillanın denetimindeki alanlara yönelik saldırılarını da sürdürdüğünü belirtti.

"İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir" diyen HPG-BİM, şu detayları verdi:

"25 Ağustos günü 14.00 ve 17.15 saatleri arasında savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Karker alanını bombalamıştır.

27 Ağustos günü saat 12.00’da savaş uçakları Metina bölgesine bağlı Kêste köyü alanını bombalamıştır.

27 Ağustos günü saat 09.00’da savaş uçakları Duhok’un Amediye ilçesine bağlı Amediye Tepesi alanını bombalamıştır.

18 Ağustos günü işgalci TC ordusunun Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo alanına yönelik hava saldırısı sonucunda Sinan arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır."