HPG: İşgalcilere karşı etkili eylemler gerçekleştirildi

HPG Basın ve İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Avaşin’de işgalci Türk ordusuna karşı etkili eylemler gerçekleştirildiğini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, gerilla güçlerinin Avaşin’de işgalcilere karşı etkili eylemler gerçekleştirdiğini belirtti. Açıklamada Türk devletinin hava saldırılarına ilişkin de bilgiler yer aldı.

Açıklama şöyle:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

– 29 Eylül günü saat 18:30’da Werxelê Direniş Alanı çevresinde bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuştur. Güçlerimizin ağır silahlarla gerçekleştirdiği bu eylemin sonucunda belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur.

– 3 Ekim günü saat 13:00’da Mamreşo’ya bağlı Girê Şehîd Mûnzûr’da bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemin sonucunda belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur.

– 3 Ekim günü sabah saat 07:00’da Werxelê’de ve akşam saat 18:00’da Mervanos’ta bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından 2 kez ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Gerçekleştirilen her iki eylemde de belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur.

Güçlerimiz tarafında gerçekleştirilen bu eylemler, en zor koşullar altında sarsılmaz Apocu ruhla savaşan Werxelê Direnişçileri’ni selamlamak için gerçekleştirilmiştir.

Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı’nda;

– 3 Ekim günü akşam saatlerinden işgalci TC ordusu 4 kez Werxelê Direniş Alanı’nı patlayıcılarla bombaladıktan sonra ilerlemek istemiştir. Bombardımanlar ardından ilerlemek isteyen işgalcilere Werxelê Direnişçilerimiz tarafından müdahale edilmiş ve yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Werxelê Savaşçılarımızın direnişi sonucu işgalciler ilerleyememiştir. Güçlerimizin direnişini kıramayan işgalciler 4 Ekim sabahı Direniş Alanı’nı ağır silahlarla yoğun şekilde bombalamışlardır.

3 Ekim günü saat 13:15’te Metîna bölgesine bağlı Serê Metîna savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. Aynı gün 15:00 – 23:00 saatleri arasında saatlerde Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Kêste, Hirorê köylerinin çevresi ile Kela Qûmriyê alanı sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalanmıştır.

– 3 Ekim günü saat 13:30’da Zap bölgesine bağlı Şehîd Şervan alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. Saldırılar sonucunda arazide çıkan yangınlar devam etmektedir.

– 3 Ekim günü 23:00 – 00:00 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Mervanos ve Tabûra Ereba alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı saatlerde Werxelê alanı saldırı helikopterleriyle bombalanmış ve sabah saatlerinde Werxelê alanı sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalanmıştır.”