HPG: İşgale en etkili cevap verilecek

Türk ordusunun Heftanin'e hava destekli işgal harekatı başlattığını belirten HPG, "karadan gelişen bu işgal harekatlarının adı ne olursa olsun en etkili bir şekilde cevaplanacak ve işgalci TC devleti tarihin darbesini yiyecektir" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Heftanin’e yönelik başlatılan işgal saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında, “İşgalci TC ordusu 23 Ağustos 2019 tarihinde Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik bir işgal harekatı gerçekleştirmiş ve bu işgal harekatının bir devamı niteliğinde 16 Haziran (dün) gece saatlerinde işgalci TC ordusu Heftanin bölgesine yönelik işgal saldırısı başlatmıştır. İşgalciler insansız hava araçları ve taaruz helikopterinin desteği ile Bektorya alanında bulunan Şehit Sipan Tepesi ile Şehit Kendal alanında bulunan Şehit Berivan Tepesi ve Tepê Dupişk alanlarına indirmeler yaparak bu alanlarda işgal saldırıları başlatmıştır.

İşgalci TC devleti geliştirmek istediği işgal konsepti ile Medya Savunma Alanları’ndaki stratejik yerleri ele geçirmeye çalışarak Güney Kürdistan’ı hakimiyeti altına alma hesapları içerisindedir. Konsept ve amaçları Kürdistan topraklarını işgal etmek olan faşist soykırımcı TC devleti Medya Savunma Alanları’ndan Kuzey Kürdistan’a kadar uzanan gerilla direnişi karşısında her gün ağır darbeler yiyen işgalciler, karadan gelişen bu işgal harekatlarının adı ne olursa olsun en etkili bir şekilde cevaplanacak ve işgalci TC devleti tarihin darbesini yiyecektir. 

Bölgedeki düşman hareketliğinin devam ettiği bu işgal harekatı ile ilgili ayrıntılı bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır” diye belirtildi.

HPG açıklamasında şu hususlara da dikkat çekildi:

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI METİNA VE GAREYİ BOMBALADI

“15 Haziran günü saat 21.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Metina bölgesine bağlı Derarê alanını bombalamıştır.

17 Haziran günü (bugün) saat 00.00 ile 00.30 arasında savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Garê bölgesine bağlı Deşta Kafya alanını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

DERSİM'DE OPERASYON VE ÇATIŞMA

30 Mayıs günü işgalci TC ordusu Dersim’in Ovacık ilçesi kırsalında bulunan Axvanis vadisinde bir işgal operasyonu başlatmıştır. 7 Haziran gününe kadar devam eden operasyonda işgalciler ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğü bu çatışmalarda 8 gün boyunca düşmana karşı direnerek fedaice savaşan Agır, Delil, Renas, Munzur, Gulan ve Jiyanda arkadaşlarımız şehitler kervanına katılmıştır.”