HPG: Şehit Nalin ve Şehit Bedran Hamlesi başarıyla sonuçlandı

HPG Zagros Saha Komutanlığı 8 Haziran 2017’de başlayan ve iki aşamalı olan ‘Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş Hamlesi’nin sonuçlarını duyurdu. Komutanlık, Hamlenin başarıyla sonuçlandığını açıkladı.

HPG Zagros Saha Komutanlığı, Zagros saha güçleri ve Eyalet yönetimleriyle yaptığı telsiz konuşmasında, ‘Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş’ hamlesinin amacına ulaştığını ve 2 Kasım günü Şemzinan’da (Şemdinli) gerçekleşen ve 21 askerin öldürüldüğü eylemle zirveleştiği, 5 Kasım günü itibariyle de sonlandırıldığını duyurdu. 2 Kasım günün aralarında Çeman karakolunun da bulunduğu dört karakol gerilla güçleri tarafından hedeflenmiş ve bu eylemde 21 asker öldürülmüştü.

HPG Zagros Saha Komutanlığı, Çeman karakol eylemini, ‘Hamlenin yakalamış olduğu saldırı ruhunu ve başarının göstergesi’ olarak tanımladı.

‘Şehit Bedran ve Şehit Nalin Muş Devrimci Hamlesi’ 8 Haziran 2017’de Hakkari’nin Çelê (Çukurca), Gever (Yüksekova), Şemzinan (Şemdinli) ve Esendere alanlarını kapsayacak şekilde başlamıştı. İki aşamalı olarak gerçekleşen hamlenin başladığı günden itibaren gerilla ile Türk ordusu arasında yoğun çatışmalar yaşandı. Gerillanın gerçekleştirdiği eylemlerde Türk ordusu ağır kayıplar verdi.

HPG kaynakları, AKP-MHP’nin 2017 Nisan’ından sonra kimsenin ‘PKK’nin adını anmayacağını’ söylemesine rağmen, sadece Zagros alanlarındaki eylemlerin, gerillanın kolay kolay bitmeyeceğini tüm dünyaya gösterdiğini belirtiyorlar. Gerillanın gerçekleştirdiği eylem karşısında çaresiz kalan Türk ordusunun elindeki tüm teknik ve donanıma rağmen gerçekleştirdiği operasyonlarda da sonuç alamadığı vurgulanıyor.

Türk ordusu sonbaharın başlarında 27 Eylül’de Çelê’ye bağlı Adılbeg alanına ve ardından da 16 Ekim’de Çelê’ye bağlı Xeregol alanlarına dönük operasyonlar başlattı. Yoğun hava desteğini kullanan Türk ordusu, her iki operasyonda da Güney Kürdistan’ı işgal etmeyi amaçladı. Zagros alanlarını kapsayan operasyonlara karşı gerilla güçleri, ‘Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş Devrimci Hamlesi’ kapsamında yoğun ve etkili eylemler ile cevap verdi. Gerillanın direnişi karşısında ağır kayıplar veren ve çaresiz kalan Türk ordusu ilerleyemedi. Gerillalar son olarak 2 Kasım günün Şemdinli’nin Çeman Karakolu’na dönük etkili bir eylem gerçekleştirdi. HPG Basın İrtibat Merkezi, bu eylemde 19 asker ve 2 korucunun öldürüldüğünü kamuoyuna duyurmuştu.