HPG: Avaşin ve Metina’da en az 9 işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Avaşin ve Metina bölgelerinde düzenlenen gerilla eylemlerinden en az 9 işgalcinin cezalandırıldığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, Avaşin’de bir mevzinin hedeflenerek 4 işgalcinin cezalandırıldığını, Metina’da ise iki koldan koordineli bir eylemle en az 5 işgalcinin cezalandırıldığını belirtti.

HPG’nin açıklaması şöyle:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

– 11 Eylül günü saat 08:30’da Werxelê Direniş Alanı’nı kimyasal gazlar ve patlayıcılar ile bombalayan, içinde 6 işgalcinin bulunduğu mevzi YJA Star güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda 4 işgalci cezalandırılmış, 2 işgalci yaralanmış ve içinde kimyasal maddelerin bulunduğu mevzi tamamen imha edilmiştir. YJA Star güçlerimizin Girê Sor ve Werxelê Direnişçileri’ni selamlamak için gerçekleştirdiği bu başarılı eylemin ardından, saat 09:00’da işgalci TC ordusu kayıplarını helikopterlerle alandan uzaklaştırmıştır.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Metîna bölgesinde;

– Girê Koordîne çevresinde işgal amaçlı yol çalışması yürüten iş makinalarının güvenliğini sağlamak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından denetim altına alınmıştır. 12 Eylül günü saat 03:30’da denetim altında tutulan işgalciler 2 koldan koordineli gerilla eylemiyle vurulmuştur. Birinci eylem kolu; yakın mesafeden işgalcileri hedeflemiş ve 3 işgalciyi cezalandırmıştır. İkinci eylem kolu; eylem alanına müdahale etmek isteyen işgalcileri hedefleyerek vurmuş ve en az 2 işgalciyi cezalandırmıştır. Toplamda en az 5 işgalcinin cezalandırıldığı bu koordineli gerilla eyleminin ardından işgalci TC ordusu kayıplarını helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı’nda;

– 10 Eylül günü gece saatlerinde işgalci TC ordusu, Werxelê Direniş Alanı’nı ağır silahlar ile bombaladıktan sonra ilerlemek istemiştir. Yakın mesafede gerçekleşen yoğun çatışmalar sonucunda işgalciler ilerleyememiştir.

–12 Eylül günü saat 05:40’ta işgalci TC ordusunun Werxelê Direniş Alanı’nı bombalamak için yerleştirdiği patlayıcılar güçlerimiz tarafından etkisiz hale getirilmiştir.

6. 10 Eylül günü saat 12:30’da Garê bölgesine bağlı Deşta Kafya alanında bulunan Boxaza Şehîd Amed savaş uçakları ile bombalanmıştır.

– 11 Eylül günü 13:25 – 14:10 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Stûnê alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. Aynı gün gece saatlerinde Mervanos, Tabûra Ereba, Girê Spî, Gîrê Sor ve Girê Silêman alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmış; Girê Şehîd Întîkam, Geliyê Basya, Dola Bizina ve Girê Qartal yamaçları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

– 11 Eylül günü saat 17:40’ta Akrê ilçesinin Dînartê nahiyesine bağlı Şiyê köyü savaş uçakları ile bombalanmıştır.

– 12 Eylül günü 07:30 – 08:00 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Kurojahro ve Avaşin bölgesine bağlı Werxelê alanları savaş uçakları ile bombalanmıştır.”