HPG: Cenga Heftanin’de fedailiğin sembolü oldular

Heftanin’de şehit düşen 2 gerillanın kimlik bilgilerini açıklayan HPG, “Apocu fedai tarzla işgalcilere ağır darbeler vurarak, Cenga Heftanin’de kahramanlığın ve fedailiğin sembolü olmuşlardır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

25 Ağustos 2020 tarihli açıklamamızda 20 Ağustos günü Heftanin’in Pîrbila alanında işgalci TC ordusunun hava saldırısı sonucunda Mizgin ve Zana yoldaşlarımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan kahraman yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Mizgin Zerya
Adı Soyadı: Ayşe Tuci
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Şadiye – Muzaffer
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Ağustos 2020 / Heftanin

 

Kod Adı: Zana Gevaş
Adı Soyadı: Yakup Avcı
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Kıymet – Kadri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Ağustos 2020 / Heftanin

İşgalci TC devleti Kürdistan üzerindeki işgal planlarını kalıcılaştırmak için tüm Kürdistan parçalarına saldırmaktadır. Heftanin alanına yönelik işgal harekatı da Güney Kürdistan’ı işgal planının bir parçasıdır. İşgalci devlet her türlü imkanını seferber ederek ve işbirlikçi çetelerin de desteğiyle, Kürt halkını yok ederek işgal hayallerini gerçekleştirmenin peşindedir. İlk günden itibaren gerillanın sarsılmaz iradesiyle karşılaşan işgalci ordu, gerilla direnişi karşısında çaresiz kalmıştır. Heftanin’deki tarihi direnişin öncü kahramanları Apocu fedai bir ruhla direnişi yükselterek işgalci TC devletinin hayallerini yerle bir etmiştir. Bu öncü kahramanlarımızdan Mizgin ve Zana arkadaşlarımızın sergilemiş oldukları direniş ve göstermiş oldukları Apocu irade, halkımızın özgürlük mücadelesinin mutlaka zafere ulaşacağının göstergesi olmuştur.

Mizgin ve Zana arkadaşlarımız farklı tarihlerde dünyaya gelmiş ve yurtseverliğiyle bilinen bir çevrede şekillenmişlerdir. İşgalci TC devletinin asimilasyon merkezi uygulamalarından olan okullarında, soykırımcı zihniyetin gerçek yüzünü görmeye başlamış ve özgürlük mücadelesinde aktif direnişte yer almak için gerilla saflarına katılmışlardır. Kısa zamanda büyük gelişme yaratarak birer Apocu fedai militan olma yolunda ilerlemişlerdir. Mizgin ve Zana arkadaşlarımız Önderliğe ve şehitlere olan bağlılığıyla işgalciliğe karşı fedailiğin birer sembolü olmuşlardır. Cenga Heftanin sürecinde büyük başarılarıyla ve Apocu fedai tarzla işgalcilere ağır darbeler vurarak, Cenga Heftanin’de kahramanlığın ve fedailiğin sembolü olmuşlardır.

Şehadete ulaşan her iki yoldaşımızın başta aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, Mizgin ve Zana yoldaşların direnişleri ve fedai duruşları biz geride kalan yoldaşlarının yolunu aydınlatarak, bıraktıkları kutsal direniş mirasını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz."