HPG'den 3 aylık savaş bilançosu: 1528 işgalci cezalandırıldı

HPG, 3 aylık savaş bilançosunu açıkladı. Buna göre: 1129 eylem gerçekleştirildi, 1528 işgalci cezalandırıldı. 3 helikopter ve 1 tank olmak üzere çok sayıda askeri araç imha edildi. Sonuç alamayan işgalciler ise binlerce kez savaş suçu işledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 3 aylık savaş bilançosuna ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“Sömürgeci, faşist TC devletinin Zap, Avaşîn ve Metîna alanlarına saldırarak Başûrê Kurdistan’ı işgal etme harekatı üçüncü ayını doldurmuştur. Binlerce işgalcinin seferber edilerek çağın en gelişmiş NATO savaş tekniğinin sınırsız bir şekilde kullanıldığı bu işgal saldırılarının temel amacı hiç kuşkusuz işgalcilere korku salan Kürdistan ve Kürt olgusunu ortadan kaldırmaktır. Önder Apo’nun soykırımın eşiğinden alarak yeniden direnen halk haline getirdiği, Kürdistan özgürlük felsefesinden büyük korku duyan sömürgeci güçler, bütün imkanlarını devreye sokarak halkımızın özgürlük umutlarını yok etmeye çalışmaktadırlar.

Geliştirilen insanlık dışı ve savaş hukukunda yeri olmayan alçakça saldırılar karşısında, fedaice savaşan Kürdistan Özgürlük Gerillası, işgale ve işgalciye gereken cevabı savaş cephelerinde yürüttüğü emsalsiz pratikle göstermiştir. Saldırıların başladığı ilk andan itibaren halkımızın öz savunma gücü olan gerilla güçlerimiz, tarihte eşine ender rastlanır bir direniş ortaya koyarak zafer umudunu yaratmıştır. En zor koşullar altında mevziden mevziye koşan yoldaşlarımız, halkımızın onurunu sahiplenmiş ve Önder Apo’nun yarattığı özgür Kürt ve Kürdistan gerçekliğinin 14 Temmuz direniş ruhunu hiçbir gücün yok edemeyeceğini bir kez daha kanıtlamıştır.

İşbirlikçi ihanetçi Kürtleri arkasına alarak NATO güçlerinin sunduğu silahlarla Direniş Alanları’nı on binlerce kez obüs, havan, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla bombalayan işgalci TC ordusu, güçlerimizin direnişini kıramamış ve büyük bir taktik tıkanmayla yüz yüze kalmıştır. Yaşadığı tıkanmayı aşmak için işgal harekatının kapsamını sürekli genişleten işgalci ordu, son olarak 4 Temmuz günü Girê Amediyê Direniş Alanı’nı onlarca kez obüs, havan, saldırı helikopterleri ve 17 kez savaş uçaklarıyla bombaladıktan sonra ancak indirme yapabilmiştir. Güçlerimizin hızlı müdahalesi sonucu işgalciler indirme yaptıkları alanlarda bir kez daha ağır darbeler almışlardır. Güçlerimiz onlarca işgalci cenazesinin üzerine giderek birçok askeri malzemeye ve 2 işgalci cenazesine kanıt olarak el koymuştur. İnsanlık değerlerini hiçe sayarak şehit gerilla cenazelerine işkence yapan faşist TC ordusu, kendi cenazelerini de onlarca kez savaş uçakları ve obüslerle bombalayarak kayıplarına dair kanıtları yok etmek istemiştir. İşgalci TC ordusunun bütün kirli çabalarına rağmen birçok işgalci cenazesi günlerce güçlerimizin denetimi altında kalmıştır.

İŞGALCİLER KİMYASAL SİLAH İLE TERMOBARİK VE FOSFOR BOMBALARI KULLANIYOR

Kürdistan Özgürlük Gerillası karşısında ilerleyemeyen işgalciler, bir kırımı yaşamaya başlamıştır. Bunun karşısında savaş hukukunu hiçe sayan sömürgeci TC ordusu, Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini binlerce kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamıştır. Bütün bu saldırılara rağmen direnen güçlerimiz karşısında sonuç alamayan işgalciler son olarak savaş mevzilerine karşı yasaklanmış termobarik ve fosfor bombaları kullanmıştır.

Güçlerimiz, Bazên Zagrosê ve Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamleleriyle birçok etkili eylem gerçekleştirmiştir. Dönemin ruhunu yakalayan ve her fırsatı eyleme çeviren hareketli timlerimiz, baskın, sızma, sabotaj, suikast ve pusu taktiklerini iç içe kullanarak çok sayıda koordineli gerilla eylemi gerçekleştirmiş, Devrimci İntikam Operasyonları ile işgalcilere nefes aldırmamıştır. Üç aylık yoğun savaş sürecinde Devrimci Halk Savaşı Stratejisi’ni pratikleştiren Kürdistan’ın demokratik modernite gerillası, geliştirdiği mevzi ve tünel savaş tarzıyla zafer çizgisinde yürüdüğünü bir kez daha kanıtlamıştır.

Zîlan yoldaşımızın fedai saldırı ruhunu 14 Temmuz Direniş Ruhu ile birleştiren Kürdistan Özgürlük Gerillası, kutsal vatanımızın her karış toprağında tereddütsüz savaşarak işgalcilerin bütün teknik olanaklarını boşa düşürmüştür. Gerçekleştirdiği eylemlerde içinde rütbelilerin de olduğu yüzlerce işgalci cezalandırılmış, onlarca işgalcinin cenazesi üzerine gidilerek çok sayıda askeri malzemeye el konulmuştur. İşgalci TC ordusu, gerillamız karşısında sonuç almak için en seçkin özel birliklerini harekete geçirmesine rağmen büyük kayıplar vermeye devam etmiştir.

Güçlerimizin destansı direnişi ve fedaice savaş tarzı karşısında sonuç alamayan işgalciler, 1198 kez kimyasal silahlarla birlikte taktik nükleer ve termobarik bomba çeşitlerini de patlayıcı olarak kullanarak uluslararası savaş yasalarını çiğnemiş, en ağır suçunu işlemiştir.

KÜRDİSTAN ÖZGÜRLÜK GERİLLASI ZAFER YÜRÜYÜŞÜNÜN GARANTİSİDİR

İşgalci TC ordusu, Bakurê Kurdistan’da da binlerce işgalci ve kontranın katılımı ile yüzlerce kapsamlı saldırı gerçekleştirmesine rağmen sonuç alamamıştır. Özgürlük Gerillamız, bu dönemde Bakurê Kurdistan’da da geliştirdiği etkili eylemlerle işgalcilerin kirli hesaplarını bir kez daha boşa çıkarmıştır.

Fedai ruhla son mermilerine kadar savaşan ölümsüz kahramanlarımız, işgalcilerin önünde geçilmez bir set kurmuşlardır. Şehitlerimizin büyük emekle öncülük ettikleri bu tarihi direniş sürecinde 72 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Aziz şehitlerimizin fedaice savaşarak yarattıkları sarsılmaz irade ve miras, Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın kutsal özgürlük davasının ve zafer yürüyüşünün garantisi olacaktır.

3 AYLIK SAVAŞ BİLANÇOSU

14 Nisan–14 Temmuz tarihleri arasındaki savaş bilançosu şu şekildedir:

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler;

Hava Savunma Kuvvetleri, pusu, sızma, baskın, sabotaj, suikast, ağır silah, çatışma-darbeleme, koordineli gerilla ve devrimci operasyon tarzında 1129 gerilla eylemi gerçekleştirilmiştir.

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler sonucunda;-

-3’ü kontra, 6’sı rütbeli olmak üzere toplam 1528 işgalci cezalandırılmıştır.

-217 işgalci yaralanmıştır.

 

İşgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırılar;

Güçlerimizin tespit edebildiği kadarıyla başta Direniş Alanları olmak üzere Medya Savunma Alanları;

-2623 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

-1978 kez saldırı helikopteriyle bombalanmıştır.

Güçlerimizin savaş tünel ve mevzileri 1198 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

Güçlerimiz tarafından el konulan silah ve askeri malzemeler;

– 7 MPT-55 Piyade Tüfeği

– 1 MPT-66 Piyade Tüfeği

– 2 M-16 Piyade Tüfeği

– 1 AK-47 Piyade Tüfeği

– 2 HK-416 pi Piyade Tüfeği

– 3 Tabanca

– 1 BKC Silahı

– 1 B-7 Roketatar Silahı

– 2 Bombaatar silahı

– 4 Bombaatar Mermisi

– 3 Saldırı (Çelik) Yeleği

– 1 Çelik kalkan

– 2 Rext

– 5 Jarjör

– 1 Termal Kamera

– 1 Termal Dürbün

– 1 Lazerli Dürbün

– 2 Lazer Noktalayıcı

– 2 Kızılötesi Silah Aparatı

– 6 Gece-Gündüz Dürbünü

– 4 Mayın

– 1 Mayın Patlatma Cihazı

– 848 M-16 ve BKC mermisi

– 1 Aselsan Telsiz

– 5 Cep Telefonu

– 3 Kafa Kamerası

– 1 Noktalayıcı

– 1 Güneş Paneli

– 1 Pusula

– 3 Bıçak (Kasatura)

– 1 Enerji Kaynağı

– 4 Askeri Çanta

– 8 El Feneri

– 2 Mobesse Kamera Sistemi

– 2 UPS Enerji Dönüştürücüsü

Güçlerimiz tarafından imha edilen askeri malzeme ve araçlar;

– 1 Saldırı Helikopteri

– 2 Skorsky Helikopteri

– 1 Tank

– 6 Zırhlı Askeri Araç

– 1 Kepçe Aracı

– 2 BKC Silahı

– 4 A4 Silahı

– 2 Sinyal Karıştırıcı Jammer Cihazı

– 3 Radar

– 19 Dron

– 3 Termal Kamera

– 1 Teleskop

– 32 Mobesse Kamera Sistemi

– 2 Ses Dinleme Cihazı

– 1 Fotokapan

– 1 Konteynır

– 2 Hareket Sensörü

– 1 Kamelya

– 16 Askeri Çadır

– 41 Mevzi

Güçlerimiz tarafından darbelenen askeri araçlar;

– 25 Saldırı Helikopteri

– 31 Skorsky Helikopteri

– 9 Dron

– 1 Askeri Zırhlı Araç

– 12 Mevzi

– 2 Kepçe