HPG’den Ali Çiçek ve Delal Nurhak anısına 25 eylem: 19 işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), PKK’nin öncü kadrolarından Ali Çiçek ile Delal Nurhak anısına işgalcilere gerçekleştirilen 25 eylemde en az 19 işgalcinin cezalandırıldığını, bir dronun imha edildiğini ve bir helikopterin darbelendiğini bildirdi.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, “14 Temmuz Direnişçileri’nden, Partimiz PKK’nin genç öncüsü ve Kızıl Yıldız’ı Ali Çiçek yoldaşı şehadetinin 40. yıldönümünde saygı ve minnetle anıyoruz. Ali Çiçek yoldaşın büyük inancını, çelikten iradesini, zapt edilemez ruhunu ve gençlik enerjisini her daim kendimize örnek alarak mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

Açıklamada gerilla eylemleri ve Türk devletinin saldırıları şöyle özetlendi:

“Güçlerimizin Ali Çiçek ve Delal Nurhak yoldaşlar anısına gerçekleştirdiği 25 eylemde; en az 19 işgalci cezalandırılmış ve işgalci 5 yaralanmıştır. Aynı zamanda 1 dron imha edilirken, 1 Skorsky helikopteri ve 1 askeri çadır da darbelenmiştir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 5 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla, 27 kez savaş uçakları, 22 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, havan ve ağır silahlarla bombalamıştır. “

Eylemler ve işgalci saldırıların ayrıntıları ise şöyle:

“1. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

– 15 Eylül saat 08:10’da Saca Direniş Alanı’nda hareket halindeki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

– 15 Eylül 07:30 ve 13:35 saatlerinde Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

– 15 Eylül saat 11:30’da Sîda’ya bağlı Şehîd Fedakar Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce vurularak darbelenmiştir.

– 15 Eylül saat 17:00’dan 19:00’a kadar Sîda’ya bağlı Şehîd Fedakar Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

– 16 Eylül saat 08:00’den 11:30’a kadar Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler hareketli timlerimizce 4 kez suikast taktiğiyle, 2 kez ise ağır silahlarla vurulmuştur. Bu eylemlerde 5 işgalci cezalandırılırken, 3 işgalci yaralanmıştır. Aynı zamanda 1 dron imha edilmiştir.

– 16 Eylül saat 11:50’de Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzilerine girmeye çalışan işgalciler ferdi silahlar ve el bombalarıyla vurularak darbelenmiştir. Güçlerimizin müdahalesinin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

– 16 Eylül 13:00, 13:20 ve 13:40 saatlerinde Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle 3 kez vurulmuş ve 8 işgalci cezalandırılırken, 2 işgalci yaralanmıştır.

– 16 Eylül saat 14:00’dan 16:00’a kadar Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler 3 kez ferdi silah ve el bombalarıyla vurulmuş ve en az 2 işgalci cezalandırılmıştır.

– 16 Eylül günü boyunca Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler hareketli timlerimizce vurularak darbelenmiştir. Güçlerimizin vuruşlarının ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

– 16 Eylül 20:00 – 21:30 saatleri arasında Saca Direniş Alanı üzerinde helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Hareketli timlerimiz, 1 Skorsky helikopterini hedefleyip vurarak darbelemiştir. Eylemin ardından diğer helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

2. Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;                        

– 15 Eylül saat 22:00’de Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce vurulmuştur. Bu eylemde hedeflenen 1 çadır darbelenmiştir.

– 16 Eylül saat 08:00’de Girê Cûdî Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce ferdi silahlarla vurularak darbelenmiştir. Güçlerimizin vuruşlarının ardından işgalcilerin hareketi durmuştur.

– 16 Eylül saat 15:30’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

– 16 Eylül saat 16:40’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

3. İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

– 16 Eylül’de Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları’ndaki savaş mevzileri 2 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır. Girê Amediyê savaş mevzilerine karşı kullanılan kimyasal gazların klor kokusu yaydığı tespit edilmiştir.

– 16 Eylül’de Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzileri 3 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

4. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

– 15 ve 16 Eylül’de Sîda ve Çemço Direniş Alanları savaş uçaklarıyla 14 kez bombalanmıştır.

– 16 Eylül’de Metîna’nın Çarçel ve Golka alanları ile Gundê Şêlazê ve Gundê Beşîlî arazileri savaş uçaklarıyla 13 kez bombalanmıştır.

– 16 Eylü’de Girê Hakkarî, Girê FM, Girê Cûdî, Girê Amediyê ve Şehîd Fedakar Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 22 kez bombalanmıştır.

– 16 Eylül’de Girê Hakkarî ve Çemço Direniş Alanları obüs, havan ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

– 16 Eylül’de Girê Cûdî, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları üzerinde dron hareketliliği gözlenmiştir."