HPG’den bir aylık savaş bilançosu: 427 işgalci cezalandırıldı-YENİLENDİ

HPG, bir aylık savaş bilançosunu açıkladı. Buna göre; 427 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 Skorsky ve 1 tank olmak üzere çok sayıda askeri araç ve malzeme imha edildi. İşgal saldırılarında 25 gerilla şehit düştü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi kapsamında bir aylık savaş bilançosunu açıkladı. HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“Sömürgeci TC devletinin, 14 Nisan günü Medya Savunma Alanları’ndaki Zap ve Avaşîn bölgelerine yönelik başlattığı kapsamlı işgal harekatının üzerinden bir ay geçmiştir. Kürdistan Özgürlük Gerillası, saldırının başladığı ilk andan itibaren işgalcilerin ayak bastığı her karış Kürdistan toprağını Apocu fedai militan ruhla direniş alanına çevirerek işgalcilere gereken cevabı vermiş ve işgal saldırısına ağır darbeler vurmuştur.

İşgalci TC devletinin 2021’de gerçekleştirdiği Garê saldırısını karşılayan ve direnişiyle Garê Kahramanlık Destanı’nı yaratan Şoreş Beytüşşebap ve yanındaki yoldaşlarımızın fedai ruhu ve zafer çizgisi, Mamreşo ve Zendûra Direnişleri’ni yaratmıştır. Fedailik çizgisini en üst seviyede temsil eden yoldaşlarımız, Girê Sor ve Werxelê’de halkımızın direniş tarihinde yeni bir sayfa açmışlardır. Bu direniş geleneğinden güç alan Apocu militan tarz yeni dönem koşullarına hızla adapte olarak işgalcilerin bütün hesaplarını boşa düşürmüştür. Hareketli gerilla timlerimiz, alandaki inisiyatifi sürekli olarak elinde tutarak sızmadan baskına, sabotajdan suikasta kadar farklı taktikleri iç içe kullanarak yaratıcı eylemler geliştirmiştir. İşgalci TC devletinin bütün engelleyici teknik imkanlarını alt eden ve bu şekilde işgalcilere darbe vuran Şehîd Delal Hava Savunma Kuvvetleri’miz de bir aylık süreçte rol oynamıştır.

Yine işgal harekatının başladığı ilk günden itibaren bir çok etkili eylem geliştiren YJA Star güçlerimiz, Önder Apo felsefesiyle donanan direnişçi ve savaşçı Kürt kadınının özgürlük savaşımızda keskinleşen kimliğini en güçlü şekilde temsil etmiştir. Güçlü temsiliyetin yanı sıra özgür Kürt kadının savaşçılığı, cesareti ve öncülüğü Şaristan, Mizgîn ve Viyanlar şahsında yeni dönemin örnek ve sembol YJA Star komutanları olarak somutluk kazanmıştır.

SÖMÜRGECİ TC TARİHİNİN EN KAPSAMLI SALDIRILARINDAN BİRİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Ezilen halkların umudu haline gelen Özgürlük Mücadelemizi tasfiye ederek işgalci emellerini gerçekleştirmeyi amaçlayan sömürgeci TC devleti bütün teknik imkanlarını devreye koyarak tarihinin en kapsamlı saldırılarından birini gerçekleştirmiştir. Sadece bir aylık süre içerisinde güçlerimizin tespit edebildiği kadarıyla; direniş alanlarına 1274 kez obüs ve top yağdırarak, 917 kez savaş uçaklarıyla ve 719 kez saldırı helikopterleriyle bombalayarak gerçekleştirdiği saldırılardan hiçbir sonuç alamamıştır.  Bu saldırılara rağmen sonuç alamayan işgalci TC ordusu, yine kirli savaş yöntemlerini kullanmaya başlamıştır. Güçlerimizin geliştirdiği yüzlerce eylem sonucunda büyük kayıplar veren ve ilerleyemeyen işgalci TC ordusu, Direniş Alanları’na karşı yoğun bir şekilde 164 kez kimyasal silah kullanarak savaş suçu işlemiştir. Sömürgeci Türk devleti işgal harekâtı sırasında KDP denetimdeki alanlar üzerinden birçok saldırı gerçekleştirmiş ve Başûrê Kurdistan sınırları içinde bulunan TC askeri üslerini aktif olarak kullanmış ve büyük darbe aldığı Direniş Alanları’na bu üsleri kullanarak güç takviyesinde bulunmuştur. KDP faşist ve soykırımcı Türk devletinin işgal harekatına baştan itibaren her türlü desteği sunarak Türk ordusunun Zap’a gömülmesinin önünü almak için yoğun bir çaba sergilemiştir. Türk ordusu kendisine sunulan her türlü desteğe rağmen işgal harekatıyla arzuladığı hedeflere ulaşamadığı gibi ciddi bir kırılmayı yaşamıştır.

Kürdistan Özgürlük Gerillamız, bir aylık süre zarfında tarihi bir direniş sergileyerek ulaştığı yüksek savaş kabiliyetini ortaya koymuştur. Kuşkusuz bu etkili sonuçların elde edilmesi Apocu fedai ruhla savaşarak ölümsüzler kervanına katılan şehitlerimizin emek ve çabaları sonucunda açığa çıkmıştır. Bir aylık işgal harekâtı süresince 25 yoldaşımız ölümsüzleşerek Özgür Kürdistan’ın güvencesi olmuşlardır. Kürdistan Özgürlük Gerillası, gösterdiği performans, fedai duruş ve militanca savaş tarzıyla halkımıza ve kutsal Kürdistan topraklarına yönelik her saldırıyı karşılayıp gereken cevabı verecek güçte olduğunu bir kez daha ispatlamış ve halkımızın yüz akı olmayı başarmıştır.

BİR AYLIK SAVAŞ BİLANÇOSU

14 Nisan – 14 Mayıs tarihleri arasındaki savaş bilançosu şu şekildedir:

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler;

– 4 Baskın Eylemi

– 5 Sızma Eylemi

– 20 Koordineli ve Eş zamanlı Gerilla Eylemi

– 37 Sabotaj Eylemi

– 62 Suikast Eylemi

– 68 Ağır Silah Eylemi

– 147 Çatışma-Darbeleme Eylemi

– Toplamda 343 gerilla eylemi gerçekleştirilmiştir.

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler sonucunda;

– 427 İşgalci Cezalandırılmıştır.

– 88 İşgalci Yaralanmıştır.

İşgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırılar;

– Güçlerimizin tespit edebildiği kadarıyla başta Direniş Alanları olmak üzere Medya Savunma Alanları 917 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

– 719 kez saldırı helikopteri ve 1274 kez obüslerle bombalanmıştır.

– Güçlerimizin savaş mevzileri 164 kez kimyasal gazlarla bombalanmıştır.

Güçlerimiz tarafından imha edilen askeri malzeme ve araçlar;

– 1 Skorsky tipi helikopter

– 1 Tank

– 14 mevzi

– 7 Dron

– 5 Mobesse Kamera Sistemi

– 2 Ses Dinleme Cihazı

– 1 BKC Silahı

– 1 Bombatar Silahı

– 1 A4 Silahı

– 2 Askeri Çadır

– 2 Fotokapan ve hareket sensörü imha edilmiştir.

 Güçlerimiz tarafından darbelenen askeri araçlar;

– 22 Helikopter

– 3 Dron

– 1 Askeri Araç”