HPG: Direniş Alanları’nda 5 işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin işgalci Türk ordusuna karşı düzenlediği yedi ayrı eylemde en az 5 işgalcinin cezalandırıldığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, “Güçlerimizin gerçekleştirdiği 7 eylem sonucunda; 5 işgalci cezalandırılmıştır. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 9 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 78 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır” dedi.

Açıklamada gerillanın gerçekleştirdiği eylemler ve işgalci Türk devletinin saldırılarına ilişkin ayrıntılar şöyle verildi:

“1. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

– 3 Ekim 06:30, 07:00 ve 18:00 saatlerinde Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri çevresindeki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuştur. Bu eylemlerde 1 işgalcinin cezalandırıldığı netleştirilmiştir.

– 3 Ekim saat 06:50’de Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri çevresinde hareket halinde olan işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

– 3 Ekim saat 17:40’ta Saca Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce koordineli gerilla eylemiyle vurulmuştur. Birinci eylem kolu; ağır silahlarla işgalcileri vurmuş ve 2 işgalciyi cezalandırmıştır. İkinci eylem kolu ise; eylem alanına müdahale etmek isteyen işgalcileri ferdi silahlarla vurmuş ve 1 işgalciyi cezalandırmıştır. Bu eylemde 3 işgalci cezalandırılmıştır.

– 3 Ekim gece saatlerinde Saca Direniş Alanı’nda indirme yapmak isteyen Skorsky helikopterleri hareketli timlerimizce vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesinin ardından helikopterler indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

2. İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

– 3 Ekim’de Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir ve Şehîd Felat savaş mevzileri, Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzileri yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 9 kez bombalanmıştır.

3. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

– 3 Ekim’de Saca, Karker, Şehîd Fedakar, Girê Hakkarî ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 78 kez bombalanmıştır.

– 3 Ekim’de Çemço ve Girê Hakkarî Direniş Alanları obüs, havan ve tanklarla onlarca kez bombalanmıştır. 

– 3 Ekim’de Saca, Çemço, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları üzerinde dron hareketliliği gözlenmiştir.

– İşgalci TC ordusu Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmıştır.

4. 3 Ekim sabah saatlerinden şimdiye kadar Xakurkê’nin Goşînê bölgesindeki Hornê ve Girê Berbizinê alanları İran güçleri tarafından obüs ve havanlarla bombalanmıştır.”