HPG: Hareketli timlerimiz iki işgalciyi cezalandırdı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Zap bölgesinde hareketli gerilla timlerinin iki işgalciyi cezalandırdığını açıkladı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada “Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 2 işgalci cezalandırılırken, 1 kamera sistemi ve 1 mayın imha edilmiştir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 32 kez savaş uçakları, onlarca kez de obüs ve ağır silahlarla bombalamıştır. Ayrıca Karker ve Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzi ve tünellerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmıştır” dedi.

Gerilla eylemleri ve Türk devletinin saldırılarına ilişkin ayrıntılar şöyle verildi:

“1. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

– 12 Eylül saat 17:20’de Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silah taktiği ile hedeflenip vurulmuştur. Bu eylemde 2 işgalci cezalandırılmıştır.

2. Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;        

– 12 Eylül saat 10:00’da işgalcilerin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresine yerleştirdiği ve üzerine mayın yerleştirerek tuzakladığı 1 kamera sistemi ve beraberindeki mayın hareketli timlerimizce tespit edilerek profesyonelce imha edilmiştir.

3. İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

– 12 Eylül’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 6 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

4. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

– 12 Eylül’de Şehîd Adil ve Sîda Direniş Alanları savaş uçaklarıyla 25 kez bombalanmıştır.

– 12 Eylül’de Garê’nin Gundê Çemşerîtkê, Gundê Şikeftiyan ve Gundê Çemrobotkî arazileri savaş uçaklarıyla 7 kez bombalanmıştır. Bu bombalamalar sonucunda arazide çıkan yangın şimdiye kadar da devam etmektedir.

– 12 Eylül saat 13:00’da Metîna’nın Gundê Yekmalê halkına ait koyun sürüleri savaş uçakları tarafından bilinçli bir şekilde hedeflenerek bombalanmıştır. Bu bombalamalar sonucunda bölge halkına ait birçok hayvan telef olmuştur.

– 12 Eylül’de Girê FM, Çemço ve Sîda Direniş Alanları obüsler ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

– 12 Eylül’de işgalci TC ordusu Karker ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları’ndaki savaş mevzi ve tünellerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmaktadır.

– 12 Eylül’de Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlenmiştir.”