HPG: Heftanin’de iki helikopter darbelendi

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk devletinin Heftanin’de başlattığı işgal harekatı sırasında gerilla birliklerinin iki helikopteri darbelediğini, farklı alanlarda en az 6 askerin cezalandırdığını bildirdi.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, “Güçlerimizin, İşgalci TC ordusunun Heftanin bölgesinde başlattığı işgal harekatına yönelik eylemleri devam etmektedir” diyerek, 22 Haziran günü gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntılarını bildirdi.

HEFTANİN EYLEMLERİ

Açıklamada 22 Haziran’daki eylemler şöyle sıralandı:

“Saat 18.00’da güçlerimiz, Tepê Dupişk alanında işgalcilerin operasyon birliklerine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman birliklerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde toplam 4 düşman askeri cezalandırılmıştır.

Saat 19.00’da güçlerimiz, Geliyê Pisaxa alanını bombalamaya çalışan Kobra tipi bir helikopteri yoğun ateş altına almıştır. Bu eylem sonucunda darbelenen helikopter alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

Saat 21.30’da işgalci TC ordusu taarruz helikopterlerinin desteği ile Navsera Xantur alanına indirmeye yapmaya çalışırken güçlerimiz taarruz helikopterlerini hedeflemiştir. Yoğun ateş altına alınan helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda bırakılmıştır.

Saat 22.40’ta Xantur alanında uçuş halinde olan Kobra tipi bir helikopter güçlerimizin hedefi olmuştur. Etkili bir şekilde vurulan bu helikopter darbelenmiş ve alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

Güçlerimiz gece saatlerinde Xantur alanında bulunan Şehit Berxwedan Tepesi’nde işgalcilere yönelik bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

HAVA SALDIRILARI

Aynı açıklamada işgalci Türk devletinin 22 Haziran günü öğle saatlerinden gece saatlerine kadar Geliyê Pisaxa, Bektorya ve Xantur alanlarını bombaladığı bilgisi verildi.

ÇUKURCA’DA SUİKAST EYLEMLERİ: 2 ASKER CEZALANDIRILDI

Açıklamada Çukurca, Uludere, Tatvan ve Elazığ’daki işgal operasyonları ve çatışmalara ilişkin ise şunlar belirtildi:

“Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 22 Haziran günü saat 09.30’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesi sınırında bulunan Şifreza alanındaki işgalci TC ordusu birliklerine yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemlerde 2 düşman askeri cezalandırılmıştır.

ULUDERE VE TATVAN’DA İŞGAL OPERASYONLARI

21 Haziran günü işgalci TC ordusu, Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Mergezerê alanında bir işgal operasyonu başlatmıştır. Bu operasyon 22 Haziran günü öğlen saatlerinde sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

19 Haziran günü işgalci TC ordusu Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Siyamir köyü alanında bir işgal operasyonu başlatmıştır. İşgalci güçler sabah saatlerinde alanı savaş uçakları ile bombalamıştır. Bombardımanlar ardından işgalci güçler skorsky helikopterler ile alana indirmeler yapmıştır. Operasyon süresi içerisinde Çekdar ve Dersim arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Bu operasyon 22 Haziran günü alandan geri çekilmiştir.

ELAZIĞ’DA ÇOK SAYIDA ASKER ÖLDÜRÜLDÜ, İKİ GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

8 Haziran günü işgalci TC ordusu Elazığ’ın Arıcak ilçesi kırsalında bir operasyon başlatmıştır. 9 Haziran günü güçlerimiz ile işgaliler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Çok sayıda askerin öldürüldüğü ve yaralandığı bu çatışmalarda işgalcilere karşı kahramanca savaşan Devran ve Firaz yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.”