HPG Iğdır şehitlerinin kimliklerini açıkladı

Iğdır’da 8 Haziran’da şehit düşen 4 gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “Hejar, Mazlum, Sarina ve Serhat yoldaşlarımız, destansı bir direniş sergilemişlerdir” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“7 Haziran günü güçlerimiz, Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Kırê Sor alanında işgalci TC ordusunun birlikleri ile karşılaşmış ve çatışmaya girmiştir. Güçlerimizin işgalcilere ağır darbeler vurduğu çatışmalar ardından işgalci TC ordusu 8 Haziran günü saat 05.00 sularında alanda bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün akşam saatlerine kadar güçlerimiz ile işgalciler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda düşman birliklerine karşı kahramanca savaşan 4 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Hejar Agiri
Adı Soyadı: Vahit Çür
Doğum Yeri: Ağrı
Anne - Baba Adı: Necla – Bedirhan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Haziran 2020 / Iğdır

 

Kod Adı: Mazlum Serhat
Adı Soyadı: Seyhan Taş
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Nedime – Süleyman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Haziran 2020 / Iğdır

 

Kod Adı: Sarina Şervan
Adı Soyadı: Mehnaz Hasan Xelefo
Doğum Yeri: Maku
Anne - Baba Adı: Zeynep – Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Haziran 2020 / Iğdır

 

Kod Adı: Serhat Umut
Adı Soyadı: Onur Yörüklü
Doğum Yeri: İstanbul
Anne - Baba Adı: Latife – Ali Sait
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Haziran 2020 / Iğdır

DESTANSI DİRENİŞ SERGİLEDİLER

İşgalci TC devleti her zaman Kürt halkının manevi değerlerine ve onuruna saldırarak Kürt halkın varlığını ortadan kaldırmaya çalışılmıştır. Soykırımcı TC devleti, emperyalist ve hegemon güçlerin de desteğiyle, hiçbir insan hukukunu tanımadan ve en insanlık dışı uygulamalar ile her yönüyle Kürt halkını katletmeyi amaçlamıştır. Bugün Kürt halkı, hiçbir insani kurala sığmayan bir soykırım pençesinde varlık mücadelesi vermektedir. Bu mücadelenin öncü kahramanları bu onurlu mücadeleyi sürdürmek ve bu mazlum halkın umutlarını yeşertmek adına canlarından vazgeçtiler, ancak direnişten ve onurlarından vazgeçmediler. İşte bu öncü kahramanlarımızdan olan Hejar, Mazlum, Sarina ve Serhat yoldaşlarımız, kahraman şehitlerimizin bu onurlu direnişine sahip çıkarak bu onurlu yolun öncüsü olmuşlardır.

Hejar, Mazlum, Sarina ve Serhat yoldaşlarımız her biri Kürdistan’ın farklı bölgelerinden olup, fakat aynı zulüm ve ayrımcılığa maruz kalmışlardır. İşgalci devletlerin, Kürt halkına dayattığı asimilasyon ve kendi varlığını yok sayma uygulamalarına karşı, PKK’de yaşanan direnişin nihai kurtuluş yolu olduğu gerçeğini görerek gerilla saflarına katılmışlardır. Önder Apo’nun felsefesiyle kendilerini donatarak gerek gerilla yaşamlarında gerek düşmana karşı savaşta büyük başarıların sahibi olmuşlardır. İşgalci TC devletinin her türlü imkanını seferber ederek gerillayı ortadan kaldırma girişimlerine karşılık, Hejar, Mazlum, Sarina ve Serhat yoldaşlarımız, destansı bir direniş sergilemişlerdir.

Şehadete ulaşan kahraman yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve mücadelemizi zafere taşıyarak anılarını her daim yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.”