HPG: Kimyasal gaz saldırısında 2 gerilla şehit düştü

Kürdistan Özgürlük Gerillası’ndan ağır darbeler yiyen işgalci Türk ordusu savaş suçu işleyerek zehirli ve kimyasal gazlarla saldırıyor. İşgalcilerin 26 Ağustos’ta Girê Sor’da kullandığı kimyasal gaz saldırısında 2 gerilla şehit düştü.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Karadan savaşma iradesi tamamen kırılmış olan işgalci Türk ordusu, Kürdistan Özgürlük Gerillası karşısında kullandığı tüm ileri savaş tekniğine rağmen ilerleyememiş ve sonuç alamamıştır. Beş aya yakın süreç boyunca kullandığı tüm savaş tekniğine rağmen gerilla güçlerimizin Apocu ruhla geliştirdikleri direnişi aşamayan soykırımcı Türk devleti her gün alenen insanlık dışı savaş suçu işleyerek zehirli ve kimyasal gaz kullanmaya devam etmektedir.

Avaşîn bölgesine bağlı Girê Sor Direniş Alanı’nda;

26 Ağustos günü insanlıktan nasibini almamış vahşi ve soykırımcı Türk devletinin Girê Sor Direniş Alanı’nda kullandığı kimyasal gazlar sonucunda 2 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehit yoldaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra halkımız ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı’nda;

7 Eylül günü saat 10:00’dan 8 Eylül günü saat 04:00’a kadar işgalci TC ordusu, Werxelê Direniş Alanı’nı 11 kez patlayıcılar ve zehirli gazlar ile bombalamıştır. Bombardımanlar ardından Direniş Alanı’na girmek isteyen işgalciler ile Werxelê Direnişçileri arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Bütün insanlık dışı saldırılara rağmen yüksek Apocu militan ruh ve büyük bir fedakarlıkla savaşan güçlerimiz işgalcileri durdurmuş, ilerlemelerine fırsat vermemiştir.

Direniş Alanları üzerinde yoğun Drone ve keşif uçağı hareketliliği devam etmektedir.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Heftanîn bölgesinde;

6 Eylül günü saat 11:45’te Pîrbila alanına bağlı Girê Dûpişk’ta bulunan işgalciler, iki koldan ağır silahlar ile hedeflenmiştir. İşgalcilere ait konumların hedeflendiği bu eylemde en az 2 işgalci mevzisi isabetle vurulmuştur. İşgalci TC ordusu gece saatlerinde kayıplarını helikopterle ile alandan uzaklaştırmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

8 Eylül günü saat 07:00’da Zap bölgesine bağlı Ciloya Biçûk alanından Girê Şehîd Sefqan’a doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından 2 kez sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Eylemin ardından Girê Şehîd Sefqan yamaçlarına dağılan işgalciler ağır silahlar ile vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemlerin sonuçları ile ilgili ayrıntılar elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.

7 Eylül günü 22:00 – 00:00 saatleri arasında Metîna bölgesine bağlı Qaşûra hattında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı gün Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Kêste, Edinê, Dêşîşê, Hirorê ve Serarû köylerinin çevresi ile Kela Qûmriyê, Koordîne alanları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır. Ayrıca akşam saatlerinde Hirorê köyü çevresi sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüsler ile bombalanmıştır.

7 Eylül günü saat 23:45’te Heftanîn bölgesine bağlı Kêre alanında bulunan Xîzawa köyü obüs ve havanlar ile bombalanmıştır.

 7 Eylül günü 00:30 – 02:00 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Mervanos, Tabûra Ereba, Girê Spî, Gîrê Sor ve Girê Silêman alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı saatlerde işgalci TC devleti, Werxelê Direniş Alanı’nı saldırı helikopterleri ile bombalamıştır.

7 Eylül günü 00:40 – 01:30 saatleri arasında Qendîl bölgesine bağlı Geliyê Sûredê alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.”