HPG Komutanı Dr. Mazlum: Kimse PKK'yi yok edemez

Medya Savunma Alanlarına işgal saldırısı başlatan Türk devletinin yaşadığı korkuyla teknik gücüne sarıldığını söyleyen HPG komutanlarından Dr. Mazlum, "Türk devleti sürekli PKK'yi yok edeceğini iddia ediyor. Herkes bilsin ki kimse PKK'yi yok edemez" dedi.

"Mayıs Ayı Şehitlerinin duruşları, yaşamları ve mücadeleleri bugün de bizim için örnektir" diyen Dr. Mazlum, yeryüzünde tek bir Kürt dahi kalsa Kürdistan'ın özgürlüğü için mücadele edeceğini vurguladı.

HPG komutanlarından Dr. Mazlum, 46. Mayıs Şehitler Ayı vesilesi ile ANF'ye konuştu. 

Mayıs Ayı şehitleri şahsında tüm devrim şehitlerini anarak konuşmasına başlayan Dr. Mazlum, "Devrim şehitlerin takipçisiyiz, emeklerine sahip çıkacağız. Özellikle Haki Karer'i ve Dörtler'i (Ferhat Kurtay, Mahmut Zengin, Eşref Anyık, Necmi Öner) bir kez daha saygı ile anıyorum. Bir damla kanımız olduğu sürece şehitlerimizin izinden gideceğiz. Bugün o öncü arkadaşlarımızın sayesinde bu aşamaya geldik. Özellikle devrimimizin tarihi, dünya devrimleri tarihinden farklı bir yere sahiptir. Son 28 ayaklanmada işgalciler Kürtlere ve Kürdistan'a karşı her zaman imha, işgal ve soykırım politikası izlemiştir. 

Buna karşı Rêber Apo da öncü yoldaşlarla birlikte özgürlük mücadelesi başlattı. Yoldaşlarımızın ve Önderliğimizin emeği ve çabası sonucu bugün Kürdistan ve Kürtler tüm dünyada tanınmaktadır. Mayıs ayında Deniz Gezmiş ve İbrahim Kaypakkaya'nın da şehadet yıl dönümü. Onları da saygı ile anıyorum. Devrimin bu değerli öncüleri unutulmamalı, her zaman onların izinde olmalı ve yola devam etmeliyiz. Şehit yoldaşlarımızın duruşları, yaşamları ve mücadeleleri bugün de bizim için örnektir" diye konuştu. 

KİMİ YOK EDİYORSUNUZ?

Türk devletinin tehditlerine dikkat çeken Dr. Mazlum, "Türk devleti haksız olduğunu bildiği için büyük bir korku yaşıyor. Orta Asya'dan gelerek Ortadoğu'yu ve Kürdistan'ı işgal ettiler, daha sonra da Kürtleri yok saydılar. Ama bütün dünya biliyor ki bu devrim başarılı olursa Kürdistan'ın dört parçası işgalcilerden kurtulacak ve özgürleşecektir. Bu inancımız var ve ideolojimiz buna dayanıyor. İşgalci Türk devleti bu savaşta yaşadığı korku ile teknik gücüne sarılmış durumda. 

Sürekli PKK'yi yok edeceğini iddia ediyor. Siz kimi yok ediyorsunuz? Herkes bilsin ki kimse PKK'yi yok edemez. Yeryüzünde tek bir Kürt dahi kalsa Kürdistan'ın özgürlüğü için mücadele edecektir. Bu bizim açımızdan net. AKP-MHP faşizmi her Kürdü hedef yapmış ve düşman ilan etmiştir. Dolayısıyla her Kürt bu bilinçle hareket etmelidir" diyerek konuşmasını sonlandırdı.