HPG'li Semsûr: 365 gün boyunca Newroz'u kutlayacağız

Newroz'un sadece şenlik ateşi ile kutlanmadığını söyleyen HPG Komutanı Bêzar Semsûr, "Newroz felsefi, ideolojik, sosyolojik açıdan bize bir çağrıdır. Newroz bizim için yeniden doğuştur. Halkımız Newroz alanlarını doldurmalı" dedi.

Bu yıl mücadele ruhunu daha da yükselteceklerini belirten Bêzar Semsûr, "Newroz'u o kadar güçlü karşılayacağız ki çaresiz bir şekilde Önderliğin ayağına gitmek zorunda kalacaklar. Mücadelemiz dalga dalga yayılacak. 365 gün boyunca Newroz'u kutlayacağız" dedi.

HPG komutanı Bêzar Semsûr, Newroz Bayramı'na ilişkin ANF'ye konuştu. 
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Newroz'unu kutlayan Semsûr, Kürt halkı için Newroz'un anlamının çok farklı olduğunu belirtti. 

Bedenleriyle Newroz'u kutlayan şehitlere değinen Semsûr, "Şehitlerimize olan duygularımızı anlatmaya kelimeler yetmez. Halkımız ve gençler bilmeli ki Newroz sadece şenlik ateşi ile kutlanmaz. Newroz felsefi, ideolojik, sosyolojik açıdan bize bir çağrıdır. Newroz yeniden doğuştur bizim için. Halkımızın Newroz'a katılımı işgalcilere yönelik bir tepki gibi olmalıdır. Halkımız Newroz alanlarını doldurmalı. Mazlum Doğan, Zekiye Alkan, Rahşan Demirel, Müslüm Doğan, Evrim Demir'i unutmamalıyız. Zorluklar ve engeller olsa da Newroz'a güçlü bir katılım olmalı” diye konuştu. 

NEWROZ'U ÖZGÜR DAĞLARDA KUTLAYACAĞIZ 

İşgalci Türk devletinin zulmüne karşı Kürt gençlerinin yönlerini özgür dağlara vermesi gerektiğini söyleyen HPG komutanı Bêzar Semsûr, "Bizler Newroz'u özgür dağlarda kutlayacağız. Bizi geliştiren dağlar ve Rêber Apo'nun fikirleridir. Her Newroz'u yeniden yaratılmışız gibi ele almalıyız. Bu yüzden özellikle gençler başta olmak üzere tüm halkımız Newroz ruhu ile mücadeleyi daha da yükseltmelidir. Sadece Newroz günü değil, yılın 365 günü Rêber Apo'nun fikirlerini esas alarak yaşamalıyız. Bundan dolayı Newroz alanlarını intikam ruhu ile doldurun" dedi.

MÜCADELEMİZ DALGA DALGA YAYILACAK

Zindandaki tutsakların da Newroz'unu kutlayan HPG komutanı Bêzar Semsûr, şu mesajı verdi: "Fiziki kopuş önemli değil, Önderlik bunu anlamamızı sağladı. Zaten ölümü bile anlamsız kıldık. Şehitlerimiz bizim için yaşıyor. Onları yaşatmaya devam edelim. Verdiğimiz mücadele, esasen onların mücadelenin ruhudur. Bu mücadele ruhu ile  işgalcileri ülkemizden temizleyeceğiz. Newroz'u o kadar güçlü karşılayacağız ki çaresiz bir şekilde Önderliğin ayağına gitmek zorunda kalacaklar. Mücadelemiz dalga dalga yayılacak. Biz de intikam temelinde mücadele ruhunu daha da yükselteceğiz. 365 gün boyunca Newroz'u kutlayacağız!"