HPG’lilerin cenazesi ailelerine verilmedi

Kulp kırsalında çıkan çatışmada hayatını kaybeden 3 gerillanın cenazesi ailelerine verilmedi. Aileler, cenazelere işkence yapılmış olabileceğini belirtti.

Amed’in Kulp İlçesi kırsalında 27 Ekim’de HPG gerillaları ile Türk ordusu arasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG’li Velide Avras (Dîcle Ela), Berfin Taşlı (Sarina Amed) ve Mustafa Güneş’in (Hebun Amed) cenazeleri, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin morguna götürüldü.

HPG’li Avras ve Taşlı’nın aileleri, çocuklarının cenazelerini tespit ederken, HPG’li Güneş’in ailesinin de cenazelerini tespit etmek için başvuruda bulunması bekleniyor.

Cenazelerini teşhis ettikten sonra ANF’ye bilgi veren aileler, Velide Avras’ın (Dîcle Ela) vücudunda ve baş kısmında tahrifatlar olduğu, Berfin Taşlı’nın (Sarîna Amed) ise her iki kolunun el bileğinden kopuk olduğu ve baş kısmında ise büyük tahrifatlar olduğunu ifade ederek, cenazelere işkence yapılma ihtimalinin yüksek olduğunu belirttiler.

Hayatını kaybeden HPG gerillalarının vücut bütünlüğünün bozulması ile ilgili ailelerin ısrarlı soruları üzerine devlet güçlerinin verdiği bilgilerde ise, gerillaların teslim olmamak için üstlerindeki bombaları patlattıkları bilgisini verdikleri öğrenildi. Ancak aileler baş kısmındaki tahrifatlara bunun sebep olamayacağını, bunun daha sonra yapılmış olabileceğini söylediler.

OHAL GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Avras ve Taşlı’nın cenazeleri aileleri tarafından tespit edilmesine rağmen, DNA testi yapılması amacıyla ailelerden kan ve doku örnekleri alındığı ve gerillaların cenazelerinin OHAL koşulları gerekçe gösterilerek ileri bir tarihte ailelere teslim edileceği bilgisi verildi.

HGP Basın İrtibat Merkezi’nin (HPG-BİM) konuya ilişkin 7 Kasım’da yaptığı açıklamaya aşağıdaki linkten ulaşılabilir: https://anfturkce.net/kurdistan/hpg-amed-de-sehit-duesen-yoldaslarimizi-saygi-ile-aniyoruz-98550