HPG: Türk devletinin kimyasal saldırılarında 5 gerilla şehit düştü

HPG: Werxelê’de savaş suçlusu, sömürgeci TC devletinin 5 Ekim'de, alçakça gerçekleştirdiği kimyasal saldırılarda Özgürlük Mücadelemiz’in yüz akı olan Cumalî, Çavrê, Amara, Mahîr ve Dilvîn yoldaşlarımız son nefeslerine kadar direnerek ölümsüzleşmişlerdir.

HPG Basın İrtibat Merkezi işgalci Türk devletinin kimyasal silah saldırılarında 5 gerillanın şehit düştüğünü belirttiği yazılı açıklamasında şu ayrıntılara yer verdi:

Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı’nda;

8 Ekim günü akşam saatlerinden işgalci TC ordusu, Werxelê Direniş Alanı’nı ağır silahlarla bombaladıktan sonra ilerlemek istemiştir. Werxelê Direnişçilerimiz’in müdahalesi sonucu çatışmalar yaşanmış, işgalciler ilerleyememiştir. İşgalci TC devleti, bütün uluslararası savaş kurallarını yok sayarak Direniş Alanları’na yönelik yoğun şekilde kimyasal silahlar kullanmaktadır. Bütün insanlık dışı saldırılar ve beyhude teslimiyet çağrılarına rağmen Werxelê Savaşçılarımız, Apocu militan iradeyle tarihi direnişlerini devam ettirmektedirler.

Faşist, işgalci TC devletinin 23 Nisan 2021 gecesi Zap, Avaşîn ve Metîna alanlarına dönük başlattığı kapsamlı işgal operasyonu, Kürdistan Özgürlük Gerillası tarafından tarihimizin en güçlü direnişlerinden biriyle karşılanmıştır. Kirli amaçlarına ulaşamayan savaş suçlusu TC devleti, yaşadığı tıkanmayı aşmak için Direniş Alanları’nı sayısız defa havadan ve karadan yoğun bir şekilde bombalamış ama tüm saldırıları ustalıkla boşa çıkarılmıştır. Bununla sonuç alamayan TC devleti yasaklı kimyasal silahlar kullanarak hem savaş suçu hem de insanlık suçu işlemiştir. İşgalci TC devletinin alçakça saldırılarına rağmen en zor koşullar altında Werxelê’de görkemli bir direniş sergilemeye devam eden yoldaşlarımız, işgalcilerin saldırılarına karşı direnişi yükselterek cevap vermiş, Önderliğimize, Şehitlerimize ve halkımıza layık militanlar olduklarını ortaya koydukları emsalsiz pratikle bir kez daha göstermişlerdir. Werxelê’de savaş suçlusu, faşist ve sömürgeci TC devletinin 5 Ekim günü, alçakça gerçekleştirdiği kimyasal saldırılar sırasında Özgürlük Mücadelemiz’in yüz akı olan Cumalî, Çavrê, Amara, Mahîr ve Dilvîn yoldaşlarımız son nefeslerine kadar direnerek ölümsüzleşmişlerdir. Kutsal şehitlerimizin direnişi ve ayrıntılı kimlik bilgileri daha sonra Egîtler yaratan yurtsever halkımız ve kamuoyuyla paylaşılacaktır.

İŞGALCİ TÜRK ASKERLERİ AĞIR SİLAHLARLA VURULDU

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi Çerçevesinde Heftanîn bölgesinde;

8 Ekim günü saat 11:20’de Pîrbila alanına bağlı Girê Koordîne silsilesinde bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Geçekleştirilen eylemde belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

8 Ekim günü saat 15:00’da Kela Bêdewê’de bulunan işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından ağır silahlarla vurulmuştur. 9 Ekim günü saat 06:55’te Girê Şehîd Serxwebûn’da bulunan işgalciler ağır silahlarla vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu her iki eylem sonucunda belirlenen hedefler isabetle vurulmuş, işgalcilere ait kayıplar netleştirilememiştir.

HAVA SALDIRILARI

8 Ekim günü saat 09:50 – 15:00 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Tabûra Ereba ve Banista alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

8 Ekim günü 10:00 – 19:00 saatleri arasında Garê bölgesinde bulunan Kanîsarkê, Yekmalê ve Çemankê’ye bağlı Çemrobotkî köyü savaş uçakları tarafından bombalanmıştır.

8 Ekim günü saat 09:50 ve 14:30 – 15:00 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Tabûra Ereba ve Banista alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

8 Ekim günü 20:30 – 21:30 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Tipa T alanı saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

8 Ekim günü 20:30 – 00:20 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Mervanos, Tabûra Ereba, Werxelê, Girê Sor, Girê Spî ve Girê Silêman alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı saatlerde Girê Şehîd Rizgar ve Werxelê alanları saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.