HPG: Werxelê’de direniş kesintisiz sürüyor

Werxelê Direniş Alanı’nda işgalci Türk ordusunun saldırılarına karşı gerilla güçlerinin direnişi kesintisiz sürüyor.

HPG Basın İrtibat Merkez, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu bilgileri paylaştı:

Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı’nda;

15 Ekim günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu Werxelê Direniş Alanı’nı patlayıcılar ve ağır silahlarla bombalamıştır. Bombardımanlar ardından ilerlemek isteyen işgalcilere, Werxelê Direnişçilerimiz tarafından müdahale edilmiş ve yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Werxelê Savaşçılarımızın direnişi sonucu işgalciler ilerleyememiştir.

15 Ekim günü 22:30 – 00:00 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Mervanos ve Tabura Ereba alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

15 Ekim günü gece saatlerinde Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Êdînê köyü çevresi sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalanmıştır.

15 Ekim günü 10:30 – 12:30 saatleri arasında Qendîl bölgesinde bulunan Girê Savaş, Girê Hîwa, Girê Roj alanları ile Bêpala, Tûtmê, Şêxan, Mawnan köyleri savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

İşgalci TC devletinin gerçekleştirdiği bu bombardıman sonucunda sivil halkımıza ait bağ-bahçelerde maddi hasar meydana gelmiş ve arazide yangılar çıkmıştır.”