HPG: Zap’ta 3 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi imha edildi

Kürdistan Özgürlük Gerillaları'nın gerçekleştirdiği eylemlerde 3 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 mevzi de imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 11-12 Mayıs tarihlerinde Türk ordusuna karşı yaptığı eylemlerin sonuçlarını açıkladı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

Zap ve Avaşîn’de bulunan Direniş Alanlarına karşı yoğun bir şekilde kimyasal silah ve patlayıcılar kullanan işgalci TC ordusuna karşı güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler devam etmektedir.

3 işgalcinin cezalandırıldığı ve 1 mevzinin imha edildiği eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

AVAŞÎN BÖLGESİNDE;

12 Mayıs günü saat 13:20’de Werxelê Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle hedeflenerek vurulmuştur. Aynı gün saat 15:10 ve 15:30’da güçlerimiz, işgalcileri ağır silahlarla hedefleyerek tekrar vurmuştur. Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemlerin ardından işgalciler savaş mevzilerini 5 kez patlayıcılarla bombaladıktan sonra bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

ZAP BÖLGESİNDE;

11 Mayıs günü Kurojahro Direniş Alanı’nda bulunan Girê Şehîd Tolhildan savaş mevzilerine saldırmak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından fark edilerek yoğun ateş altına alınmıştır. Güçlerimizin müdahalesi ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

12 Mayıs günü saat 11:40’ta Karker Direniş Alanı’nda bulunan Girê Ortê savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

12 Mayıs günü saat 13:00’da Şehîd Şahîn Direniş Alanı’na Şehîd Berxwedan savaş mevzilerine patlayıcılarla saldırmak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından hedeflenerek ağır silahlarla vurulmuştur. Aynı zamanda alan üzerinden bulunan dronlar güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Güçlerimizin müdahalesi ardından dronlar alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

12 Mayıs günü saat 12:30’da Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Sorxwîn savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. Gerçekleştirilen eylemin ardından alanı bombalayan işgalciler bir kademe geri çekilmişlerdir.

12 Mayıs günü saat 15:30’da Kurojahro Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzileri çevresindeki işgalcilere ait mevzi, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemde hedeflenen mevzi imha edilmiş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

12 Mayıs günü saat 14:30’da Kurjahro Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Şemdîn savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenmiştir. Bu eylemin sonucunda belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur.

11 Mayıs günü saat 13:30’da Girê Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine saldırmak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Güçlerimizin etkili vuruşları sonucunda işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

12 Mayıs günü gece saatlerinde Şehîd Şahîn Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Berxwedan savaş mevzileri kimyasal silah ve patlayıcılarla yoğun bir şekilde bombalanmıştır.

İŞGALCİ ORDUNUN SALDIRILARI

İşgalci TC ordusu, Medya Savunma Alanları’nı savaş uçakları, saldırı helikopterleri ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle yoğun bir şekilde bombalamaktadır.

Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

12 Mayıs günü saat 20:30’da Zap bölgesine bağlı Girê Amediye ve Girê FM 4 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

12 Mayıs günü 10:00 11:00 saatleri arasında Xakurkê bölgesine bağlı Girê Şekîf, sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalanmıştır.

11 ve 12 Mayıs tarihlerinde Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî, Girê Koordîne, Girê Azad alanları ile Dêşîşê, Seraro, Êdînê ve Hirorê köylerinin çevresi saldırı helikopterleri ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

12 Mayıs günü Zap bölgesine bağlı Çemço ve Sîda alanları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır."