HSM, Avaşîn ve Girê Cûdî’deki gerillaları kutladı

HSM Karargah Komutanlığı, Avaşîn ve Girê Cûdî’de savaşan Komutan ve savaşçıları gerillaları gerçekleştirdikleri başarılı eylemlerden dolayı kutladı.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı, açıklamasında şunlar belirtildi:

“Türk devleti son iki yılda kapsamlı bir şekilde Başûrê Kurdistan’ı işgal saldırıları geliştirmektedir. Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın bu saldırılara karşı geliştirdiği destansı direniş, yeni dönem gerillacılığını etkin bir şekilde pratikleştirme, tünel ve hareketli tim savaş tarzını zengin gerilla taktikleriyle ustaca uygulama düzeyi düşmanın amaçlarına ulaşmasının önündeki en büyük engel olmuştur. Gerillanın fedai direnişi ve güçlü savaş performansı aynı zamanda önemli sonuçlar da yaratmıştır.

Bu çerçevede; Avaşîn’deki hareketli timlerin 8 Eylül günü Mamreşo’da Apocu fedai ruhla gerçekleştirdiği eylem, dönemin taktik vuruş tarzıyla gerçekleşen başarılı bir eylemdir. Bir işgalci birliğinin önce denetim altına alınması, daha sonra koordineli gerilla eylemiyle üç koldan etkili şekilde vurulması, 8 işgalcinin cezalandırılması ve bu eylemin hiç kayıp verilmeden gerçekleştirilmesi önemli bir başarıdır. Hareketli tim savaş tarzının doğru uygulanmasının ve dönem taktiklerinin yaratıcılıkla pratikleştirilmesinin sonuç alıcılığı bu eyleminizle bir kez daha görülmüştür. Bu eyleminizin Girê Sor’da Türk devletinin namertçe kimyasal silah kullanarak şehit düşürdüğü yoldaşlarımızın intikamı için gerçekleştirilmiş olması bu eylemi daha anlamlı kılmaktadır. Başta bu eyleme katılan tüm hareketli timleri ve emeği geçen komutan ve savaşçı arkadaşları bu başarılarından dolayı kutluyoruz.

11 Eylül’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine girmeye çalışan işgalcilerin denetim altına alınarak tuzağa düşürülüp daha sonra sabotaj, saldırı ve suikast taktikleriyle vurulması da çok başarılı bir eylemdir. Girê Cûdî’deki bu koordineli eylem; dönem taktiklerini iç içe ve profesyonelce kullanan tünel timleri ve hareketli timlerin ustaca biçimdeki koordineli savaşına iyi bir örnektir. Bu anlamda dönem tarzını ve taktiğini doğru, yerinde ve yaratıcılıkla kullanmanın güçlü sonuçlar açığa çıkardığı görülmüştür. Birden fazla eylemi içinde barındıran bu koordineli eylemde; birisi rütbeli en az 12 işgalci cezalandırılmış, bu işgalcilerden 10’unun isimleri tespit edilerek kamuoyu ile paylaşılmış ve Türk ordusuna yine tarihi bir ders verilmiştir. Kayıplarını büyük bir riyakarlıkla gizleyen Türk ordusu ve özel savaş medyası sadece dört kaybını itiraf etse de, çok sayıda askerin öldüğü ve cenazelerinin Türk ordusunun saldırıları sonucunda imha olduğu anlaşılmıştır. Bu eyleminiz sonucunda bir kez daha açığa çıkmıştır ki; çıkar hesaplarından dolayı gözü dönmüş olan Tayyip Erdoğan ve Hulusi Akar’ın emrindeki Türk ordusu sadece gerillaya karşı savaş suçu işleyerek insanlık dışı saldırılar gerçekleştirmemekte, aynı zamanda kendi askerlerini hem bile bile ölüme göndermekte, hem de ölüsüne bile sahip çıkmamaktadır. Bu başarılı eylemi gerçekleştiren, savaş gerçeğini gözler önüne seren, düşmanın yalanlarını açığa çıkaran ve önemli sonuçlar yaratan Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki tünel timleri ve hareketli timleri başta olmak üzere emeği geçen tüm komutan ve savaşçı arkadaşları kutluyoruz.

Bu vesileyle Avaşîn ve Girê Cûdî’deki yoldaşlar şahsında Bazên Zagrosê ve Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi’nde fedai ruh ve büyük bir fedakarlıkla savaşan tüm arkadaşları selamlıyor, üstün başarılar diliyoruz.”