HSM, Heftanin, Botan ve Avaşin eyaletlerini kutladı

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı, Heftanin, Botan ve Avaşin eyalet komutanlıklarını gerçekleştirdikleri eylemlerden dolayı kutlayarak, üstün başarılar diledi.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, 3 eyalete gönderdiği kutlama mesajında şunları belirtti:

“HEFTANİN EYALET KOMUTANLIĞI’NA

Eyaletinizde devam etmekte olan Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi çerçevesinde sömürgeci TC devletinin 16 Haziran’da başlatmış olduğu işgal harekatına yönelik gerçekleştirdiğiniz eylemler ve tarihi direniş ile düşmana ciddi darbeler vurmaya devam etmektesiniz.

21 ve 25 Haziran günleri arasında faşist güçlerin işgalciliğine karşı düzenlediğiniz eylemler ile düşman birlikleri birçok yerde bozguna uğratılmış ve ağır kayıplar vermişlerdir. Bu 5 günlük süre içerisinde gerçekleştirmiş olduğunuz;

21 Haziran günü Xantur, Tepê Dupişk, Tepê Şehit Berivan ve Qesrokê alanlarındaki birçok taktiğinin ustalıkla iç içe kullanıldığı bu eylem dizilerinde düşmana ağır kayıplar verdirilmiştir. Özellikle o gün Qesrokê Tepesi ile Xantur alanlarında düşmanın denetime alınması temelinde sabotaj, sızma ve baskın taktiklerinin yeni dönemin ruhuna uygun bir şekilde kullanılarak yapılan eylemler sonucunda 34 düşman askerinin cezalandırılması son derece başarılı ve çarpıcı nitelikte eylemler olmuştur. Özellikle Memyan yoldaşın Qesrokê Tepesi’nde fedai bir tarzda düşmanın üzerine giderek göğüs göğse savaşması ve burada 6 düşman askerinin cezalandırılması, bu direnişin boyutunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.

23 Haziran günü Tepê Şehit Berivan alanında Şehit Çiçek Botan İntikam Timi’nin işgalcilere yönelik sabotaj taktiği gerçekleştirmiş olduğu eylemler etkili ve dönemin tarzına uygun eylemler olmuştur.

Yine Tepê Şehit Berivan alanında 25 Haziran günü, Şehit Çiçek Kiçi İntikam Timi’nin hareket halinde bulunan düşman birliklerini denetim altına alıp Apocu fedai bir ruh ile düşmana 3 kez üst üste darbe vurulduğu ve 10 askerin cezalandırıldığı eylem başarılı ve örnek tarzda eylemlerden biridir.

21 – 25 Haziran günleri arasında düşmanın kullandığı yoğun teknik altında, düşmanın tekniğini boşa çıkararak işgal harekâtına karşı yaratıcı tarzda dönemin modern gerilla taktiğini esas alarak gerçekleştirilen eylemselliklerle düşmana ağır darbelerin vurulması önemli bir başarıdır. Düşmana karşı elde ettiğiniz bu başarılardan dolayı başta komutanlığınızı ve bütün bu direnişlerde emeği geçen yoldaşlarla birlikte tüm eyalet güçlerini kutluyor, yürütmekte olduğunuz bu tarihi direnişte başarılarınızın devamını diliyoruz.

BOTAN EYALET KOMUTANLIĞI’NA;

Kürdistan’ı tamamen işgal altına almak isteyen Türk sömürgeci güçleri, birçok alanda operasyon düzenlemekte ve birçok alanı denetim altına almak için de her tarafa yollar yapmaktadır. Bu temelde eyalet güçlerinizin 15 Haziran günü Cudi bölgesinde bulunan Kursê Keça alanından Şırnak’a doğru giden işgalcilere ait konvoya yönelik sabotaj taktiği ile gerçekleştirilen eylem sonucunda kirpi tipi zırhlı aracın imha edilmesi ve 13 askerin cezalandırılması dönemin ruhun uygun olarak iyi hazırlanmış, zaman ve mekân doğru tespit edilmiş bir eylemdir.

Yine 16 Haziran günü Navsera Cudi alanında askeri yol çalışması yapan şantiyenin basılarak, işgalcilere ait 4 araç, 3 kepçe ve 1 kamyonun imha edilmesi; düşmanın Kürdistan coğrafyasına, tarihine ve kutsal mekanlarına karşı yapılan suçlara karşı etkili bir cevap olmuştur.

Bu başarılı eylemden dolayı bu eyleme katılan tüm yoldaşları, komutanlığınız şahsında eyaletinizdeki tüm güçleri kutluyor başarınızın devamını bekliyoruz. Sizleri, bu eylemde emeği geçen yoldaşları ve tüm eyalet güçlerinizi selamlıyoruz. Sömürgeci, faşist, soykırımcı Türk işgal güçlerine karşı devrimci mücadelede sizlere üstün başarılar diliyoruz.

AVAŞİN EYALET KOMUTANLIĞI’NA;

22 Haziran günü Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Geliyê Doski bölgesinde bulunan Memişta karakolu alanındaki ve Şemzînan’a bağlı Silort – Xapuşke arasındaki yolda gerçekleştirmiş olduğunuz sabotaj eylemleri sonuç alıcı ve başarılı eylemler olmuştur. Düşmanın sürekli gözetim altına tuttuğu bir alanda, yeniden yapılanma temelinde düşmanın sabotaj taktiği ile vurularak imha edilmesi etkili bir eylem olmuştur.

Taktik ve teknik performans sonucu başarılı bir biçimde gerçekleştirilen bu eylemlerden dolayı komutanlığınızı, komutanlığınız şahsında Avaşin eyalet güçlerini ve bu eylemi gerçekleştiren birimleri bu önemli başarılarından dolayı kutluyor, başarılarının devamını bekliyoruz.

İçinden geçmekte olduğumuz bu tarihi direniş döneminde eyalet güçlerinizin daha üstün başarılar elde edeceğine inanıyor, bu inanç temelinde sizleri ve tüm eyalet güçlerini sevgi ve saygıyla selamlıyor, sizlere üstün başarılar diliyoruz.”